x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Lucrurile sunt lămurite cu Germania deşi mai apar articole în DW spunând de lovitura de stat

Antonescu: Lucrurile sunt lămurite cu Germania deşi mai apar articole în DW spunând de lovitura de stat

28 Feb 2013   •   23:49
Antonescu: Lucrurile sunt lămurite cu Germania deşi mai apar articole în DW spunând de lovitura de stat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Senatului, co-preşedintele USL Crin Antonescu, susţine că "lucrurile sunt lămurite" în relaţia cu Germania, chiar dacă uneori mai apar unele articole în o anumită parte a presei germane referitoare la "lovitura de stat care s-a dat anul trecut", informează agerpres.ro.

"În ceea ce priveşte relaţia cu Germania, să ştiţi că lucrurile s-au mai lămurit. Germania îşi apără interesele ei, Olanda la fel, nu este treaba lor să apere interesele mele. Treaba mea este să-mi definesc interesele şi să încerc să mi le apăr într-o formulă complementară sau compatibilă. Cu Germania, şi acolo lucrurile sunt lămurite. Nu vă uitaţi la faptul că, din când în când, în Deutsche Welle sau nu ştiu unde apare câte un articol care povesteşte iar grozăvii despre lovitura de stat din România, care s-a dat anul trecut în vară, cum a ieşit domnul Băsescu acum", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

El a menţionat că, în toamna trecută, de ziua Germaniei, a purtat o lungă discuţie cu ambasadorul german, după recepţia oferită de ambasadă.

Antonescu a ţinut să mai semnaleze că ambasadorul Germaniei la Bucureşti a fost prezent la recentul Congres al PNL, fapt despre care spune că nu este unul "uzual" şi că nu s-a datorat doar faptului că intrase în partid cel care a fost preşedinte al FDGR, primarul Sibiului Klaus Iohannis.

Cât priveşte acuzaţiile care i s-au adus, potrivit cărora ar avea o poziţie antiamericană, Antonescu a răspuns:

"Două mari neadevăruri, anume că eu sau PNL sau cineva din USL am fi antiamericani, anti-occidentali, nu stau în picioare. Ideea cu izolarea (României - n.r.), iar nu stă în picioare. (...) Este absurd sa vorbim despre izolare". 

×