x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Sunt convins de nevinovăţia lui Dragnea

Crin Antonescu: Sunt convins de nevinovăţia lui Dragnea

07 Oct 2013   •   14:44
Crin Antonescu: Sunt convins de nevinovăţia lui Dragnea

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni că, bazându-se pe ceea ce s-a comunicat public cu privire la dosarul viceprim-ministrului Liviu Dragnea, el este convins de nevinovăția acestuia.

"Acuzația, așa cum am auzit-o eu, nu cunosc conținutul dosarului, și anume că domnul Dragnea a făcut eforturi pentru ca la referendum oamenii să iasă la vot, să mobilizeze pe căi politice, legale, mi se pare că este o acuzație care nu stă în picioare. Am spus de atunci că nu cunosc conținutul dosarului și că nu am ce comenta în detaliu. E foarte clar, a fost un referendum, au fost șapte milioane și jumătate de oameni care au votat un lucru de care nu s-a ținut cont. A mai fost încă un milion aproape care a votat altceva. A fost o prezență naturală. Eu nu am cunoștință de vreo încălcare a legii și, atât cât s-a comunicat public în legătură cu acuzațiile din acest dosar, eu sunt convins de nevinovăția domnului Dragnea, dar asta este poziția mea", a afirmat liderul PNL, citat de Agerpres

El a adăugat că o eventuală demisie sau remaniere a lui Liviu Dragnea depinde de poziția acestuia sau a premierului Victor Ponta, însă, în opinia sa, chiar dacă Liviu Dragnea își menține funcția în Guvernul Ponta, acest lucru nu împiedică mersul justiției.

"Noi am avut în persoana ministrului Relu Fenechiu, actual deputat, un om care avea un proces pe rol, care era trimis în judecată, care era membru al Guvernului. S-a dovedit că deși era ministru, asta nu a împiedicat cu nimic mersul justiției și, din punctul meu de vedere, același criteriu este de aplicat și în cazul domnului Dragnea, dar nu e decizia mea. Eventuala demisie a domnului Dragnea nu poate să fie decizia mea, nici decizia premierului nu poate să fie a mea", a mai spus Antonescu.

×