x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Buşoi o acuză pe Gabriela Firea că taie bani de la spitale şi îi dă la biserici

Cristian Buşoi o acuză pe Gabriela Firea că taie bani de la spitale şi îi dă la biserici

17 Oct 2018   •   15:49
Cristian Buşoi o acuză pe Gabriela Firea că taie bani de la spitale şi îi dă la biserici

Cristian Buşoi, preşedinte PNL Bucureşti, susţine că primarul general Gabriela Firea va tăia la rectificarea bugetară bani de la străzi şi spitale şi îi va direcţiona către recreere, cultură şi religie. 

"După ce a depăşit repede regretele că Guvernul PSD nu a lăsat-o să facă Şoseaua de Centură, doamna Primar General a revenit la vechile obiceiuri: taie bani de la străzi şi îi dă la "recreere", taie bani de la spitale şi îi dă la biserici. Banii pe care Primăria îi ia de la străzi: 153,7 milioane lei ca să crească alocarea la "recreere, cultură şi religie", de la 566 de milioane, la 636 milioane lei ar fi putut merge pe proiecte de care Bucureştiul are nevoie cu prioritate: infrastructură şi trafic, poluare şi refacerea reţelei RADET. De la administraţia Spitalelor se scad 47,8 milioane de lei, la ultima rectificare, în condiţiile în care şi la rectificarea din iulie au fost daţi 10 milioane lei către Catedrala Mântuirii Neamului", arată Buşoi, potrivit unui comunicat de presă. 

El a afirmat că "este o politică consecventă a administraţiei PSD-Firea ca la aceste rectificări să treacă banii de la ce este important în bugetul Capitalei, către lucruri care nu sunt prioritare". 

Buşoi a reluat apelul lansat către bucureşteni pentru a semna în favoarea proiectelor esenţiale de deblocare a traficului din Capitală, arătând că "dacă există o mobilizare cetăţenească pe câteva priorităţi precise" se poate rezolva cea mai importantă problemă a Bucureştiului. 

El aminteşte în comunicat că aceste proiecte vizează Centura Bucureştiului în regim de autostradă/4 benzi, prioritară pentru deblocarea traficului, extinderea metroului, finalizarea lucrărilor de infrastructură, construirea inelului principal şi a inelului median, precum şi finalizarea Ciurel, Prelungirea Ghencea, Fabrica de glucoză, eficientizarea sistemului de semaforizare inteligentă şi management al traficului şi extinderea lui la toate intersecţiile semaforizate din Bucureşti, modernizarea RATB (tramvaie noi, autobuze noi) şi asigurarea frecvenţei şi predictibilităţii mijloacelor de transport în comun, dar numai după ce a fost repus în funcţiune sistemul inteligent de monitorizare a traficului, construirea de noi parcări gratuite la intrările în oraş. 

Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă joi, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând 51 de proiecte, printre care se numără: rectificarea bugetară, acordarea unui decont pentru utilizarea în comun a autoturismului de către cei care vin din Ilfov spre Bucureşti şi vouchere pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe destinate copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristian busoi gabriela firea