x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu: Înfiinţarea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, un afront adus democraţiei române.

Cristian Diaconescu: Înfiinţarea unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, un afront adus democraţiei române.

26 Mai 2011   •   12:00

Intentia de infiintare a unui asa-zis birou al asa-zisului "Tinut Secuiesc" la Bruxelles reprezinta in egala masura un afront adus democratiei din Romania, Romaniei si poporului roman dar si o provocare gratuita si inutila pentru Uniunea Europeana, a declarat, presedintele de onoare al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, senatorul Cristian Diaconescu.

"Astazi am aflat cu neplacuta surprindere despre intentia de infiintare a unui asa-zis birou al asa-zisului Tinut Secuiesc la Bruxelles. Csaba Sogor, Laszlo Tokes si Gyula Winkler au anuntat infiintarea unui oficiu cu asa-zisa valoare de reprezentanta diplomatica pe langa organismele Uniunii Europene, fapt care reprezinta o provocare gratuita si inutila pentru UE care, fara indoiala, va fi obligata sa nu recunoasca statutul pretins de europarlamentarii romani. Reamintesc, totodata ca nu se intrunesc sub nicio forma criteriile si standardele Conventiei de la Viena privind dreptul diplomatic si consular. UNPR isi exprima surprinderea ca europarlamentari alesi pe teritoriul Romaniei dezvolta actiuni vadit neconstitutionale si impotriva intereselor Romaniei", a afirmat Cristian Diaconescu, potrivit Agerpres.

In opinia sa, demersurile europarlamentarilor UDMR "trebuie sa inceteze imediat", iar oficialii de la Bucuresti sa prezinte "de urgenta" un punct de vedere pe aceasta tema.

×