x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Mihai Atănăsoaie – Prefectul Capitalei

Cristian Mihai Atănăsoaie – Prefectul Capitalei

de Gabriela Antoniu    |    01 Sep 2009   •   00:00

Prefectura Capitalei este condusă din martie anul acesta de Cristian Mihai Atănăsoaie, în vârstă de 34 de ani, care stă bine la CV, dar subţire în activităţile specifice funcţiei.



De la preluarea funcţiei, la 12 martie 2009, informaţiile despre activitatea lui Atănăsoaie în fruntea Prefecturii sunt destul de subţiri şi le poţi numără pe degete. Potrivit site-ului prefecturii, activitatea lui Atănăsoaie se poate rezuma astfel: a condus Colegiul prefectural, a criticat iniţiativa UNJCR de a modifica Legea prefectului, făcând observaţiile de rigoare, iar Corpul de control al instituţiei a dat nişte amenzi.

În rest, nimic, deşi atribuţiile legale ar trebui să-l facă pe Atănăsoaie să nu-şi vadă capul de treabă, mai ales într-o Capitală cum e Bucureştiul. Amintim doar că prefectul este cel care conduce serviciile publice deconcentrate şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale din Bucureşti. Adică 38 de direcţii, agenţii, oficii, comisariate, inspectorate şi alte asemenea instituţii. Dintre ele amintim Direcţia de Sănătate, de Muncă, Cultură-Patrimoniu, Sanitar-Veterinară, Protecţia Consumatorului, Agenţia pentru protecţia Mediului, servicii poştale etc.

Rolul lui este mult mai important în acest caz având în vedere că "prefectul poate propune miniştrilor şi conducătorilor celorlalte organe ale administraţiei publice centrale organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale sancţionarea conducătorilor serviciilor publice deconcentrate din subordinea acestora". Chiar să fie totul roz?

×
Subiecte în articol: politic capitalei prefectul