x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda îl provoacă pe Ponta la dialog: Vreau să ştiu ce idei şi ce modele îl inspiră

Cristian Preda îl provoacă pe Ponta la dialog: Vreau să ştiu ce idei şi ce modele îl inspiră

03 Feb 2012   •   05:34
Cristian Preda îl provoacă pe Ponta la dialog: Vreau să ştiu ce idei şi ce modele îl inspiră

Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirma, pe blog, ca s-ar bucura sa poata "angaja un dialog civilizat pornind de la optiuni clare, nu de la lozinci sau de la vorbe de duh". Preda spune ca publicul trebuie sa afle daca liderul PSD "a trecut de capitolul Lenin si daca a iesit de sub seductia icoanei lui Che Guevara".

"Victor Ponta a revenit asupra unei mai vechi formule, afirmand, a propos de audierea de marti, ca vorbesc de la Bruxelles 'cum vorbea Lenin din Elvetia'. Cu o alta ocazie, ma incadra intr-o grupare fascista sau fascistoida. Ce poti spune in fata unor asemenea identificari superficiale? Ma voi margini sa observ complexul istoric al liderului PSD", scrie Preda.

Drept urmare, europarlamentarul vrea o discutie directa cu liderul PSD, pentru a afla ce modele il inspira pe presedintele PSD.

"Pornind de la aceste referinte, il provoc pe Victor Ponta la o dezbatere despre idei si modele politice. Eu mi-am asumat deschis o identitate liberala si nu voi renunta la ea, indiferent de accidentele guvernarilor, de calcule politicianiste si chiar de angajamente partizane. Toate opiniile mele intra in aria descrisa de referintele enumerate. M-as bucura sa putem angaja un dialog civilizat pornind de la optiuni clare, nu de la lozinci sau de la vorbe de duh. Pe scurt: ce idei si ce modele il inspira pe Victor Ponta?", scrie Preda.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca europarlamentarul Cristian Preda, care a propus o intelegere inteligenta intre putere si opozitie pentru contracararea ascensiunii electorale a partidelor antisistem, a fost singurul de la PDL care a dat dovada de ratiune.

"Domnul Preda este singurul dintre europarlamentarii PDL care a avut o atitudine corecta si rationala, spre deosebire de ceilalti, care au avut atitudini patologice", a spus Ponta. El s-a referit la o dezbaterea organizata la Parlamentul European, pe tema democratiei din Romania. "E frumos ce a spus domnul Preda, dar el vorbeste de la Bruxelles cum vorbea Le­nin din Elvetia", a mai afirmat Ponta.

×