x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: Ne-am făcut de râs, reorganizarea trebuie abandonată

Cristian Preda: Ne-am făcut de râs, reorganizarea trebuie abandonată

25 Iun 2011   •   09:04
Cristian Preda: Ne-am făcut de râs, reorganizarea trebuie abandonată

Europarlamentarul Cristian Preda considera ca PDL ar trebui sa renunte la reorganizare, un subiect pe care l-a pregatit prost, pornind de la numarul regiunilor, nu de la nevoile reale din teritoriu.

"Cred ca e rational in acest moment sa abandonam acest proiect care a fost prost pregatit si care ne duce intr-o fundatura. Cred ca trebuie sa gandim altfel lucrurile si daca ar fi dupa mine, ar trebui sa tragem concluzii din aceasta experienta", a fost parerea lui Preda, care a sustinut, intr-o interventie la RTV, ca responsabilitatea apartine Biroul Permanent al PDL si ca "ar trebui sa si-o asume".

"Ne-am facut de ras. Nu am construit ceva consistent, nu trebuia pornit de la numarul regiunilor, trebuia pornit de la ceea ce inseamna un nivel intermediar util, trebuia sa vedem ce anume se intampla la nivel local - orase si comune, ce anume servicii nu se pot se face la acest nivel", a explicat europarlamentarul PDL, adaugand ca aceleasi principii ar trebui respectate si pentru "planul B" propus de Basescu.

"Noi am pornit de la un numar, care e tot ce poate fi mai arbitrar si acum jucam un fel de ping-pong - opt, opt cu doi", a subliniat Preda.

"A pleca doar de la ideea ca trebuie sa diminuam statul, ignorand ceea ce inseamna nevoile si ceea ce inseamna aceasta capacitate administrativa mai puternica decat ceea ce avem la nivel de comune sau la nivel de orase inseamna pur si simplu sa jucam in orb, doar sa avem satisfactia de a taia niste posturi", a conchis democrat-liberalului.

×