x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: Dacă la referendum nu vin la vot mai mult de jumătate dintre români, înseamnă că suntem un popor indolent, iresponsabil

Cristian Tudor Popescu: Dacă la referendum nu vin la vot mai mult de jumătate dintre români, înseamnă că suntem un popor indolent, iresponsabil

17 Iul 2012   •   05:45
Cristian Tudor Popescu: Dacă la referendum nu vin la vot mai mult de jumătate dintre români, înseamnă că suntem un popor indolent, iresponsabil

Editorialistul Cristian Tudor Popescu sustine ca neprezentarea romanilor la vot inseamna ca "suntem un popor indolent, iresponsabil, fara simt civic sau instinct politic cu privire la propria soarta si atunci o sa ne meritam soarta care ne asteapta, dupa ce eventual domnul Basescu se va intoarce la Cotroceni". In plus, jurnalistul spune ca oricare varianta ar rezulta din votul la referendum, ca pierde sau castiga Traian Basescu, este mai buna decat invalidarea de catre Curtea Constitutionala a scrutinului din lipsa de cvorum.

"Mi se pare corect, in ciuda rezervelor tehnice, mi se pare corect ca la acest referendum sa vina mai mult de 1 din 2 romani si sa voteze pentru ca altfel suntem un popor indolent, iresponsabil, fara simt civic sau instinct politic cu privire la propria soarta si atunci o sa ne meritam soarta care ne asteapta, dupa ce eventual domnul Basescu se va intoarce la Cotroceni si va coabita cu plagiatorul Victor Ponta, deci ne asteapta o soarta minunata, soarta pe care o putem bloca daca venim la acest referendum si votam cum dicteaza constiinta, dar aceasta ar fi situatia cea mai proasta. Nevalidarea de CCR din lipsa de cvorum ar fi cea mai proasta pentru Romania in continuare. Castiga domnul Basescu la numaratoare sau pierde la numaratoare, e mai bine decat invalidarea referendumului.", a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Romania TV.

"Despre referendum am scris mai demult. Am manifestat niste rezerve in legatura cu posibilitatea ca prin absenteism una dintre parti sa fie avantajata, ceea ce nu mi s-ar fi parut corect. Odata ce exista aceasta hotarare a Curtii Constitutionale ea trebuia pusa in aplicare. Ceea ce e important este ca Antonescu a promulgat legea in varianta Curtii Constitutionale si ca ordonanta cu privire la atributiile Curtii Constitutionale corectata de curte in sensul pastrarii unor atributii ale CCR in raport cu hotarari ale Parlamentului pe care curtea le poate cenzura, aceste doua lucruri inchid o linie de atac a PDL-ului si a lui Traian Basescu si anume relatia cu Europa si Bruxelles-ul, pentru ca in afara de aceste doua puncte pe documentul neoficial de 11 solicitari ale Comisiei Europene celelalte cerinte sunt redundante, fie altele nu au obiect in neant...Acestea doua erau pilonii reprosurilor intemeiate ale organismelor europene pentru ca ele tin de respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, reper de care nu ne putem lipsi pentru a avea o ordine intr-un stat de drept. Domnul Basescu are o mare problema acum. Dispare tema asta pe care s-a bazat, cea a compromiterii europene si acum trebuie sa gaseasca alta tema", crede Cristian Tudor Popescu.

Cat despre expresia folosita ieri de Traian Basescu, "poate pune de-o bataie", presedintele suspendat temandu-se ca militantii PDL si cei ai USL se vor incaiera la Iasi, la miting, Cristian Tudor Popescu a comentat ca se aseamana cu o declaratie mai veche a lui Victor Ponta.

"Asemenea exprimari ale presedintelui ales al Romaniei imi amintesc de cea a lui Victor Ponta, ca la referendum Traian Basescu isi joaca viata si libertatea. Ce-a vrut sa spuna, ce exprimare e asta, urmeaza sa fie impuscat la zid, executat?", a comentat jurnalistul.

×