x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: "Este un guvern solid, fără Lăzăroi, Igaşi şi Udre. Alistar este punctul slab"

Cristian Tudor Popescu: "Este un guvern solid, fără Lăzăroi, Igaşi şi Udre. Alistar este punctul slab"

01 Mai 2012   •   20:28
Cristian Tudor Popescu: "Este un guvern solid, fără Lăzăroi, Igaşi şi Udre. Alistar este punctul slab"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat marti seara, la Romania TV, ca guvernul propus de premierul Victor Ponta este unul solid, "fara Lazaroi, Igasi si Udre, un guvern al centurilor de siguranta", a spus CTP.

"Trebuie sa ne gandim care este obiectivul USL in aceste sase luni - pastrarea capitalului politic, cifrele din sondaje, chiar marirea lui. Acest guvern s-ar putea sa fie mai bun decat cel instituit dupa o eventuala victorie a USL in noiembrie, pentru ca acum, avand in vedere ca este rezultat din combinatii politice, si nu din vot popular, acest guvern o sa umble pe varfuri", a declarat Cristian Tudor Popescu.

"Unii dintre ministrii de acum sunt foarte bine plasati, precum domnul Florin Georgescu, care, inainte de toate este un excelent si dur negociator cu FMI. FMI ii stie de frica, dansul va putea sa asigure relatia cu FMI in conditiile in care acest guvern va incerca sa satisfaca populatia cu salarii, pensii si aici are o problema cu FMI. Rolul lui Georgescu este esential, dupa noiembrie s-ar putea sa nu mai fie la Finante, insa", a mai spus jurnalistul la Romania TV.

Cristian Tudor Popescu a precizat ca solutiile profesioniste sunt multe in acest guvern, multi oameni fiind la locul potrivit: "Ioan Rus a fost un bun ministru de Interne, un profesionist, un om serios, o centura de siguranta la un minister delicat. Domnul Diaconu este foarte in masura sa preia Cultura".

Pe de alta parte, jurnalistul spune ca Victor Alistar, ministru delegat, "pare pus intr-o functie de imagine a domnului Ponta, mi se pare excesiva, este un punct slab, reprezinta o cedare a domnului Ponta unor presiuni".

In ceea ce priveste relatia dintre Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, CTP a precizat ca el crede ca perioada urmatoare va fi "non combat".

×