x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristoiu: Cine este de vină pentru că bisericile nu vor fi redeschise după 15 mai

Cristoiu: Cine este de vină pentru că bisericile nu vor fi redeschise după 15 mai

05 Mai 2020   •   18:39
Cristoiu: Cine este de vină pentru că bisericile nu vor fi redeschise după 15 mai
Sursa foto: Lucian Alecu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că menţinerea bisericilor închise şi după încetarea stării de urgenţă este din vina BOR, care nu a făcut presiuni, şi, care, în opinia sa, ar trebui să fie mai activă, chiar şi în raport cu statul.

Ion Cristoiu spune că Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar fi trebuit să urmeze exemplul celor care fac lobby la Guvern pentru ca domeniile pe care le reprezintă să fie redeschise după 15 mai.

“Neglijarea bisericii este numai din vina BOR, nu a făcut nicio presiune pentru deschidere. Sunt convins că nici operaţiunea nu a fost urmarea unei din partea BOR. Sunt sigur că presiunea a venit dinspre Guvern şi Marcel Vela, din motive electorale. BOR a şi căzut în capcană”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu a explicat că pentru ca o activitate să fie redeschisă după 15 mai, solicitarea de relaxare trebuie însoţită de un angajament de respectare a condiţiilor sanitare şi de distanţare socială.

“Normal era ca BOR să decidă deja îndeplinirea anumitor condiţii. Faptul că BOR nu a cerut public Guvernului este principalul motiv pentru nedeschiderea bisericilor. Ar trebui ca BOR să fie mult mai activă în această perioadă, şi chiar în raport cu statul”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu a reamintit că suntem în coada ţărilor din Europa în legătură cu măsurile de relaxare, că facem mai puţină relaxare decât restul ţărilor europene, ceea ce este inimaginabil.

“Discrepanţa între România şi Europa este catastrofală pentru capitalul politic al lui Klaus Iohannis şi al Guvernului pentru că românii se uită la restul ţărilor din Europa şi se întreabă dar ei, de ce nu?. Un alt motiv este că din creierul românilor a dispărut panica, s-au relaxat. E ca pe vremuri. Dacă a dispărut panica, avem de-a face cu un proces de relaxare psihologică peste care nu poţi să treci”, a mai spus jurnalistul.

 

 

 

Sursa: Mediafax

×