x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CSM: Birchall dezinformează intenționat

CSM: Birchall dezinformează intenționat

09 Oct 2019   •   18:53
CSM: Birchall dezinformează intenționat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a susţinut miercuri că sunt contrazise de lege şi „intenţionat eronate” declaraţiile ministrului Justiției, Ana Birchall, prin care impută Consiliului „uzurparea atribuţiilor Ministerului Justiţiei”.

CSM a adus, miercuri, precizări în legătură cu afirmaţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, faţă de iniţierea de către CSM a unor propuneri de modificare legislativă şi de întârzierea comunicării punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO.

„Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii îi este conferită prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ necesar bunei desfăşurări a activităţii judecătorilor şi procurorilor”, se precizează într-un comunicat de presă al CSM.

Drept urmare, arată Consiliul, afirmaţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea 317/2004, alegaţia acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind „intenţionat eronată, cu scopul exclusiv al decredibilizării activităţii Consiliului Superior al Magistraturii”.

„În ceea ce priveşte întârzierea transmiterii poziţiei privind cele două rapoarte GRECO, reprezentanţii CSM reamintesc imposibilitatea dezbaterii acestei lucrări, care figurează pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a şedinţă la care cvorumul nu a putut fi întrunit din cauza absenţei unor membri”, menţionează Consiliul.

Miercuri, ministrul Ana Birchall a afirmat că „CSM era preocupat să modifice legea Agenţiei Naţionale de Integritate, uzurpând, de altfel, atribuţiile Ministerului Justiţiei”.

„Privind analiza noastră pe GRECO şi MCV, vă pot spune că, aşa cum am comunicat de altfel, noi am aşteptat un punct de vedere de la CSM, dar se pare că CSM era preocupat să modifice Legea ANI, uzurpând, de altfel, atribuţiile Ministerului Justiţiei, trimiţând direct la comisia din Senat", a declarat Birchall la sediul Ministerului Justiţiei.

Luni, Ana Birchall a trimis o nouă adresă către CSM, primele două fiind din lunile iulie şi august, în care solicită Consiliului un punct de vedere cu privire la cele două rapoarte GRECO.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ana Birchall