x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cu Muscă şi fără Muscă

Cu Muscă şi fără Muscă

de Lavinia Dimancea    |    31 Mar 2008   •   00:00
Cu Muscă şi fără Muscă

DEZACORD ● Contre în PD-L pe revenirea fostului deputat
Liderii PD-L se contrează din nou cu privire la revenirea Monei Muscă în politică. În timp ce Valeriu Stoica pledează pentru întoarcerea fostului deputat, Vasile Blaga atrage atenţia că "din moment ce CNSAS a spus într-un fel, rămâne aşa".



DEZACORD ● Contre în PD-L pe revenirea fostului deputat
Liderii PD-L se contrează din nou cu privire la revenirea Monei Muscă în politică. În timp ce Valeriu Stoica pledează pentru întoarcerea fostului deputat, Vasile Blaga atrage atenţia că "din moment ce CNSAS a spus într-un fel, rămâne aşa".


După ce europarlamentarul Sorin Frunzăverde anunţa săptămâna trecută că se opune revenirii Monei Muscă în partid, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, se declară şi el împotrivă, invocând "principiile". "Am spus că sunt adeptul principiilor şi, dacă voi pierde, dar nu voi pierde Capitala, îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Bucureşti, tot aşa voi rămâne adeptul principiilor. Din moment ce CNSAS a spus într-un fel, rămâne aşa", a spus Blaga, într-o emisiune la Realitatea TV, în care a recunoscut că "sunt şanse" să fie desemnat candidat al PD-L la Primăria Capitalei şi că îşi va da demisia din funcţia de lider al filialei bucureştene dacă nu va câştiga. Revenind la cazul Muscă, liderul pedelist a explicat că nu se poate ca o problemă să fie abordată într-un fel în cazul unei persoane care îţi este coleg de partid şi altfel pentru cineva din afara partidului. "Nu putem aborda problema unor oameni dragi nouă. Mie îmi este dragă Mona Muscă. Am fost cu ea coleg în Guvern, este o femeie cu totul deosebită, un om foarte bun, dar nu putem să abordăm într-un fel problema unui om atunci când este colegul nostru şi altfel atunci când nu este coleg al partidului nostru", a arătat Blaga.


MOMENTUL ÎNTOARCERII. Vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica nu este însă de acord cu teoria secretarului general şi spune că Mona Muscă a stat prea mult departe de viaţa politică, în condiţiile în care "i s-a făcut o mare nedreptate şi a fost singura pusă la zid pentru o greşeală din tinereţe". "Cred că e momentul ca Mona Muscă să revină în politică. Iniţial, ea a precizat că revenirea ei în politică este condiţionată de adoptarea votului uninominal. Această condiţie este acum îndeplinită, aşa că sper că va reflecta şi va trece peste nedreptatea care i s-a făcut, peste suferinţa pe care a îndurat-o în această perioadă", a precizat Stoica. Liderul PD-L a arătat că va avea discuţii cu Mona Muscă pentru a-i cere să ia o decizie şi, în cazul în care aceasta va dori să revină, "nu mai trebuie decât să găsim şi resursele în PD-L pentru a înţelege nedreptatea suferită de Mona Muscă şi importanţa revenirii ei". "Bineînţeles, o astfel de decizie se va lua în Biroul Permanent Naţional al partidului", a adăugat Stoica. Preşedintele PD-L, Emil Boc, şi prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan s-au pronunţat deja în acest sens, ei declarând săptămâna trecută că o posibilă revenire a fostului deputat în PD-L va fi discutată în cadrul BPN.

×
Subiecte în articol: politic pd-l musca mona musca