x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum a reuşit USR să împiedice 'alocarea frauduloasă a fondurilor publice'

Cum a reuşit USR să împiedice 'alocarea frauduloasă a fondurilor publice'

07 Feb 2017   •   15:02
Cum a reuşit USR să împiedice 'alocarea frauduloasă a fondurilor publice'

Uniunea Salvaţi România susţine că a obţinut "o victorie majoră" la legea bugetului, reuşind să treacă un amendament prin care împiedică "alocarea frauduloasă a fondurilor publice".


"Deputatul Claudiu Năsui a propus un amendament care anulează o ordonanţă de urgenţă, trecută cu discreţie de Guvernul Grindeanu, şi care legaliza deturnarea de fonduri. Printr-un OUG, Guvernul a stabilit, suspendând un articol din legea finanţelor publice, că instituţiile publice pot să angajeze credite care depăşesc limitele stabilite în buget şi că pot să facă tot ce doresc cu banii, chiar să le schimbe destinaţia aprobată legal, fără să mai răspundă penal pentru asta", se arată într-un comunicat al USR transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Guvernul PSD a trecut OUG 9/2017 prin care suspendă până la 1 ianuarie 2018 aplicarea mai multor articole din legea finanţelor publice, printre care şi articolul 4 care prevede că sumele aprobate prin legea bugetului ''reprezintă limite maxime care nu pot fi depăşite'', dar şi că ''angajarea cheltuielilor se face numai în limita creditelor de angajament şi în scopurile pentru care au fost aprobate''.

"Prin amendamentul propus, care a fost votat de plenul Parlamentului, USR a restabilit aceste prevederi, transparenţa şi integritatea, acolo unde Guvernul Grindeanu pregătea un fel de Vest Sălbatic", se mai precizează în comunicat.

Sursa: AGERPRES

×