x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum închide Boc populismul în cartea de istorie

Cum închide Boc populismul în cartea de istorie

de Gabriela Antoniu    |    15 Feb 2012   •   21:00

Dupa semnarea protocolului de catre liderii coalitiei, premierul Razvan Ungureanu a anuntat ca ii va contacta pe liderii USL pentru a-i ruga sa semneze si ei documentul. Liderul PDL Emil Boc a si aratat ca exista loc rezervat pentru semnaturile Opozitiei. Numai ca opiniile Puterii si ale Opozitiei despre acest tratat nu coincid. 'In primul rand, am semnat acest protocol pentru ca el asi­gura sanatatea bugetului tarii si consolideaza stabilitatea si cresterea economica. In al doilea rand, acest tratat continua politica fiscal-bugetara din ultimii trei ani si consolideaza drumul bun economic pe care se afla Romania', a spus Emil Boc, dupa semnarea protocolului. El a adaugat ca, daca va ratifica acest tratat, Romania va fi la aceeasi masa de decizie cu celelalte tari europene.

'Este un tratat impotriva populismului, pune Romania la adapost de raul pe care-l poate face populismul. Prin semnarea acestui tratat, populismul este tinut in istorie', a adaugat liderul PDL.

In opinia liderului UDMR, Kelemen Hunor, semnarea si aderarea la Tratatul de guvernanta fiscala asigura un echilibru bugetar, cresterea economica sanatoasa, competitivitate si o iesire din criza economica financiara globala. 'Aderarea la acest tratat nu inseamna mai putina suveranitate, inseamna mai multa integrare in UE. Romania trebuie sa fie in fam­ilia tarilor care adera la acest tratat', a mai spus Kelemen Hunor. 'Trata­tul la care ne referim, chiar daca abordeaza o parte a problemei, este ca o haina pentru vremuri grele. Europa si nu doar Europa vor trece prin viitorii ani, probabil multi de aici inainte, prin dificultati economice majore si este limpede ca de unii singuri nu avem nici o sansa, chiar daca astazi situatia macroeconomica nu arata rau deloc. (...) Este absolut obligatoriu sa mergem in aceasta directie, pentru ca nu vom fi singuri', a declarat si deputatul Varujan Pambuccian, liderul deputatilor mino­ritatilor. Prin semnarea protocolului, partidele din coalitie au conve­nit sa sustina in Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului pana la 31 decembrie 2012, precum si sem­narea acestui tratat de catre presedintele Romaniei la Consiliul European din 1-2 martie 2012.

Seful statului a salutat semnarea de catre partidele din coalitiei a protocolului privind ratificarea de catre Romania a Tratatului fiscal al UE, considerandu-l un gest 'de respon­sabilitate si in interes national'.

×
Subiecte în articol: politic