x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Curatenie de catifea in PSD

Curatenie de catifea in PSD

24 Mar 2004   •   00:00

Baronii PSD Nicolae Mischie (Gorj) si Bebe Ivanovici (Ilfov) au dat curs unor indicatii de la centru si s-au autosuspendat ieri de la sefia filialelor judetene ale PSD, pana la finalizarea anchetelor PNA care ii vizeaza.

PSD a gasit o „solutie de catifea" de a-i trage temporar pe linie moarta pe baronii PSD asupra carora planeaza acuzatii de coruptie: autosuspendarea. Doi dintre baronii cu greutate din PSD, Nicolae Mischie (Gorj) si Bebe Ivanovici (Ilfov), s-au autosuspendat de la conducerea filialelor judetene ale PSD. Motivatiile invocate sunt trase la xerox: „

Surse din partidul de guvernamant sustin ca aceasta este strategia convenita cu conducerea centrala a PSD, pentru ca imaginea formatiunii sa nu fie afectata de anchetele procurorilor anticoruptie.

IMPUTERNICIRE. Baronul de Gorj, Nicolae Mischie, a declarat ieri ca „nici macar sotia mea nu Âştia de aceasta decizie!". Baronul de Gorj a precizat ca are imputernicirea conducerii centrale a partidului pentru a se autosuspenda, confirmand astfel ca este vorba de o strategie orchestrata de la centru. Mischie este cercetat de PNA pentru obtinerea titlurilor universitare, iar la Parchetul de pe lănga Inalta Curte de Casatie Âşi Justitie, baronul este cercetat pentru contrabanda calificata Âşi nerespectarea regimului armelor Âşi munitiilor. PreÂşedintele interimar al PSD Gorj a fost numit Cornel Popescu, unul dintre vicepreÂşedintii organizatiei.

PIOSENIE. PreÂşedintele PSD Ilfov, Constantin Bebe Ivanovici, a spus ca a luat decizia de a se autosuspenda cand a ieÂşit de la Vatican, dupa ce colegii sai din tara i-au citit la telefon articolele aparute in presa referitoare la ancheta PNA deschisa impotriva sa. El a precizat ca va ramane in functia de preÂşedinte al Consiliului Judetean Ilfov pana la alegerile locale din iunie, isi va pastra calitatea de membru PSD si, dupa finalizarea anchetei PNA, nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent. Ivanovici este cercetat de PNA pentru o serie de afaceri cu terenuri. (SILVIU SERGIU, GABRIELA MLADIN)


Autosuspendarea e nestatutara

Secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon, a declarat ieri ca formatiunea sa a luat act de autosuspendarea lui Mischie. „La ºedinta Delegatiei Permanente de sambata vom lua masurile organizatorice care se impun in situatia lui Mischie ºi a altor colegi. Am discutat luni seara cateva din cazurile pe care le pregatim spre analiza sambata. Un caz l-ati descoperit, urmeaza ºi altele", a spus Agathon. Intrebat ce valoare juridica are masura de autosuspendare care nu se regaseºte in statutul PSD, Agathon a precizat: „Noi nu am acceptat nimic, am luat act", precizand ca nu poate sa dea alte informatii pana cand Delegatia Permanenta a PSD nu va lua o hotarare.

Precedentul Oprisan

Moda autosuspendarilor din PSD a fost lansata de baronul de Vrancea, Marian Oprisan. In iulie 2002, el a parasit functia de presedinte al filialei judetene PSD Vrancea, pentru o perioada de sase luni, in plin scandal de presa referitor la afacerile sale dubioase cu terenuri in judet, si s-a autosuspendat pentru a nu afecta imaginea PSD. Dupa expirarea celor sase luni, in ianuarie 2003, Oprisan si-a dat demisia din fruntea filialei judetene a PSD, la doar cateva zile dupa izbucnirea unui nou scandal de presa in care era acuzat ca, inainte de ’89, a fost informator al Securitatii. La 12 iulie 2003, Marian Oprisan revine insa in forta, fiind reales presedinte al PSD Vrancea.

×
Subiecte în articol: politic psd