x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Curtea Constituţională s-a răzgândit: nu mai e 31, e 21 august. Termenul pentru depunerea listelor electorale - devansat

Curtea Constituţională s-a răzgândit: nu mai e 31, e 21 august. Termenul pentru depunerea listelor electorale - devansat

14 Aug 2012   •   14:27
Curtea Constituţională s-a răzgândit: nu mai e 31, e 21 august. Termenul pentru depunerea listelor electorale - devansat

Sedinta CCR s-a incheiat dupa aproape 8 ore de dezbateri, la finalul carora judecatorii constitutionali au decis sa isi acorde un nou termen, 21 august.

CCR solicita Guvernului sa ii trimita listele electorale permenente actualizate pana la acea data, devansand practic cu 10 zile termenul la care Executivul trebuia sa aduca la indeplinire aceasta doleanta.

In sedinta de marti, CCR a decis cu majoritate de voturi ca erata trimisa si publicata in Monitorul Oficial este valabila. Erata facea referire la dreptul de vot al tuturor romanilor, indiferent de locatia in care s-ar afla.

Concret, s-a stabilit ca judecatorul Stefan Minea era indreptatit sa trimita erata catre Monitorul Oficial, intrucat acesta era atat judecator raportor, cat si judecator de serviciu in acea zi.

De asemenea, in sedinta de marti s-a discutat despre modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui, printr-un vot al majoritatii simple a plenului celor noua judecatori sau printr-un vot de doua treimi. Deocamdata nu se stie daca judecatorii CC au luat vreo decizie in acest sens.



×