x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș, despre decizia CCR: România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani

Dacian Cioloș, despre decizia CCR: România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani

25 Feb 2020   •   12:27
Dacian Cioloș, despre decizia CCR: România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a scris marți, pe Facebook, un mesaj prin care critică decizia CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

„Începând cu decizia Curții Constituționale de ieri, România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani.”, a scris Dacian Cioloș pe contul său de Facebook. „ Acum mai puțin de o lună, o largă majoritate a partidelor parlamentare păreau dispuse să meargă spre alegeri anticipate, fapt care a și determinat căderea Guvernului. Peste noapte, PSD se răzgândește, iar PNL începe să șovăie. Președintele ne anunță că începe să nu mai creadă în alegeri anticipate.”, a mai scris președintele PLUS.

Dacian Cioloș a mai meționat că poziția sa, a PLUS, dar și a Alianței USR PLUS „rămâne aceeași”, respectiv necesitatea alegerilor anticipate.

Curtea Constituțională a decis luni că nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier a dus la un conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament, președintele Klaus Iohannis fiind nevoit să facă o nouă proounere. CCR a reproșat că premierul desemnat nu și-a asumat formarea unei majorități, ci a mizat pe faptul că va fi respins în Parlament pentru declanșarea alegerilor anticipiate.

×