x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș, mesaj către Ludovic Orban: Plata amenzii nu e un merit politic și nu te face om de stat

Dacian Cioloș, mesaj către Ludovic Orban: Plata amenzii nu e un merit politic și nu te face om de stat

02 Iun 2020   •   12:08
Dacian Cioloș, mesaj către Ludovic Orban: Plata amenzii nu e un merit politic și nu te face om de stat
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, afirmă că discuția excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care fiecare partid încearcă să obțină avantaje caraghioase și i-a transmis premierului Ludovic Orban că plata amenzii nu nu e un merit politic și îl face om de stat.â

 

”Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea. Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obișnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuși statul și instituțiile sale. Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios - pe ei înșiși, dar și functia pe care o ocupă”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

 

El mai spune că discuția ”excesivă” a fotografiei de la Guvern este ”o furtună într-un pahar cu apă”, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice ”caraghioase”.

 

”PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simț civic din partea acestui partid. Și nici PNL nu excelează în acest caz. Domnului Orban îi transmit un mesaj simplu: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetățenii obișnuiți, fie că vorbim despre demnitari. În rest, nu mai e nimic de zis pe acest subiect. Aștept cu interes lista cu proiectele Guvernului, mecanismele administrative prin care se pregătește absorbția miliardelor de la Uniunea Europeană și un răspuns de la PSD și PNL pe tema dezbaterii pe care le-am propus-o”, a conchis Dacian Cioloș.

 

Săptâmâna trecută a apărut pe reţelele de socialize o fotografie în care premierul Ludovic Orban este surprins fumând în biroul său de la Guvern.

Ulterior, Ludovic Orban a plătit o amendă cumulată de 3.000 de lei pentru că a fumat în spaţiu închis şi pentru că nu a purtat mască.

Mediafax

×
Subiecte în articol: dacian ciolos