x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daily Telegraph: "EBA candidează în strigăte puternice de nepotism”

Daily Telegraph: "EBA candidează în strigăte puternice de nepotism”

01 Iun 2009   •   00:00

Stând în poze tolănită pe scaune de maşină sau călare pe un cal culcat, cunoscută pentru coafura stil Cleopatra şi pasiunea pentru cluburile de noapte, faimoasă pentru gafele şi greşelile gramaticale. Aşa este prezentantă Elena Băsescu în articolele publicate de presa internaţională pe tema alegerilor europarlamentare din România.

"Deşi în mod clar brunetă, Elena Băsescu a fost comparată cu blonda platinată Hilton, iar potenţialii alegători o pot aprecia online, văzând-o tolănită pe scaune de maşină sau călare pe un cal culcat. Ea este fiica lui Traian Băsescu, preşedintele României, şi candidează ca independent pentru Parlament, în strigăte puternice de nepotism", afirmă Daily Telegraph, într-un articol publicat luni, citat de Mediafax.

Agenţia germană DPA o prezintă pe Elena Băsescu comparând-o cu Rashida Dati, fost ministru francez al Justiţiei, într-un material intitulat "Starlete şi sovietici condimentează cursa pentru mandatele europene".

"Dati ar putea concura pentru lumina reflectoarelor de la Bruxelles cu Elena Băsescu, 29 de ani, fiica preşedintelui României, Traian Băsescu, uneori numită Paris Hilton a Carpaţilor. (...) Înaintea candidaturii, Băsescu era cunoscută în principal pentru coafura stil Cleopatra, pasiunea pentru cluburi de noapte şi celebrele probleme cu detalii gramaticale, cum ar fi diferenţa dintre singular şi plural", scrie DPA.

PARIS HILTON A CARPAŢILOR
EUObserver vorbeşte despre "fermecătoarea Elena Băsescu, fiica în vârstă de 29 de ani a preşedintelui, faimoasă pentru gafele şi greşelile sale gramaticale", afirmând că aceasta a recunoscut pe site-ul său că, deşi vrea să câştige alegerile, a înţeles că e posibil să ţintească prea sus. BBC afirmă că "fostul model Elena Băsescu oferă acestei campanii o tentă de farmec", amintind şi porecla de "Paris Hilton a Carpaţilor".

Associated Press, care a prezentat-o în martie pe Elena Băsescu drept o "păpuşă Barbie", care "defilează pe podiumurile de modă, petrece în cluburi până în zori şi nu se descurcă întotdeauna cu gramatica", afirmă luni că aceasta "vorbeşte rar în public, dar, atunci când o face, creează senzaţie". AP adaugă că Elena Băsescu încearcă să-şi schimbe imaginea, din cea a unei petrecăreţe răsfăţate în ceae a unui tânăr politician aflat în legătură cu tineretul României.

Associated Press citează şi declaraţiile conform cărora aceasta susţine legalizarea canabisului, care au fost reflectate pe prima pagină a ziarelor, comentarii nonstop la televiziune şi critici din partea politicienilor. AP adaugă că Elena Băsescu a respins acuzaţiile de nepotism şi lipsă de experienţă, afirmând că s-a aflat în campanie împreună cu tatăl său încă de când avea 12 ani şi a fost şi intern la Parlamentul European, şi că a renunţat la îmbrăcămintea modernă şi genţile scumpe, optând pentru costume cu pantaloni şi bluze în culori neutre, machiaj discret sau tricouri şi pălării asemănătoare cu cele purtate de mii de tineri.

SERI "JET-SET"
Der Spiegel afirmă că Elena Băsescu a petrecut deja o perioadă la Bruxelles, ca asistent al unui parlamenar din partidul tatălui său, dar reaminteşte şi că ea lucrează ca model, are o reputaţie de petrecăreaţă şi, conform ziarului austriac Der Standard, "este cunoscută pentru viaţa amoroasă pestriţă". În principal datorită înfăţişării sale, presei îi place să o prezinte drept "Paris Hilton a Carpaţilor", adaugă Der Spiegel.

AFP aminteşte că, în România, Elena Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, este subiectul principal al presei. La 29 de ani, manechin de ocazie şi făcând în mod frecvent gafe, ea este cunoscută în special pentru animarea serilor "jet-set" în Bucureşti. Aceasta s-a lansat în campanie ca independentă sub o siglă care rezumă întregul ei program, "EBA" (Elena Băsescu), comentează France Presse.

×
Subiecte în articol: basescu politic elena