x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Damian Drăghici condamnă "cancerul extremist" reprezentat Marine Le Pen şi Nigel Farage

Damian Drăghici condamnă "cancerul extremist" reprezentat Marine Le Pen şi Nigel Farage

18 Iun 2014   •   09:30
Damian Drăghici condamnă "cancerul extremist" reprezentat Marine Le Pen şi Nigel Farage

Senatorul UNPR Damian Drăghici, ales europarlamentar pe lista PSD-UNPR-PC, condamnă agresiunea produsă în Franţa asupra unui adolescent român de etnie romă şi face apel la forţele politice moderate de stânga sau de dreapta din statele UE să facă front comun împotriva 'cancerului extremist' reprezentat Marine Le Pen şi Nigel Farage.

'Agresiunea împotriva unui copil de etnie romă pentru o vină reală sau închipuită este rezultatul incitărilor provocate de extremiştii francezi care au devenit astăzi atât de vocali şi periculoşi pentru întreaga Europă. Vinovatul moral pentru desfigurarea acestui copil este Marine Le Pen şi discursul sau încărcat de ură. Lipsa de umanitate a acestor oameni trebuie condamnată dur prin solidarizarea celor buni', afirmă Damian Drăghici într-un comunicat citat de Agerpres.

Senatorul UNPR salută în context mesajele preşedintelui şi premierului francez şi îşi exprimă aşteptarea cu privire la 'o anchetă riguroasă a acestei infracţiuni violente'.

'De asemenea, fac apel la toate forţele politice moderate, de stânga sau de dreapta din Europa, să facă front comun împotriva cancerului extremist reprezentat de Marine Le Pen şi Nigel Farage. Mă voi implica activ şi personal în construirea unui asemenea front care să-i izoleze total pe toţi extremiştii care fac apologia urii', mai afirmă Damian Drăghici.

Violenţele comise asupra unui tânăr adolescent român vineri în localitatea Pierrefitte-sur-Seine din Franţa sunt condamnate cu cea mai mare fermitate de autorităţile franceze de la cel mai înalt nivel, precizează Ambasada Franţei într-un comunicat de presă.

De asemenea, Ambasada Franţei precizează că sub autoritatea Procurorului din Bobigny a fost deschisă o anchetă judiciară care a fost repartizată Poliţiei Judiciare din departamentul Seine Saint-Denis.

Un adolescent rom se află în comă într-un spital din Paris după ce a fost bătut de 12 persoane care îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuinţă, a relatat marţi AFP.

×