x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Andronic: Ne paște o nouă Revoluție Bolșevică?

Dan Andronic: Ne paște o nouă Revoluție Bolșevică?

14 Iun 2020   •   11:04
Dan Andronic: Ne paște o nouă Revoluție Bolșevică?

Jurnalistul Dan Andronic afirmă că evenimentele din această perioadă din SUA îl duc cu gândul la Revoluția din Octombrie sau Revoluția Culturală din China.

Sloganul „Black Lives Matter” este folosit acum de democrați într-o campanie furibundă împotriva lui Donald Trump, iar viitorul poate aduce o perioadă neagră, cu noi forme de cenzură.

”Civilizația occidentală a fost construită pe principii democratice, pe respectul față de opinia celuilalt, pe meritocrație, egalitate în drepturi, ceea ce înseamnă cu totul altceva decât înlăturarea unor instituții vitale, schimbarea brutală a opticii asupra unor personaje istorice ca un prim pas spre nivelarea valorilor. Sunt sigur că în perioada următoare vom asista la forme noi de cenzură, la instaurarea unei noi Poliții a Gândirii. Va fi din ce în ce mai greu să te exprimi. Ne vom întoarce la perioada Gulagului, sau a lagărelor de reeducare chineze”, spune Dan Andronic în EVZ.

În final jurnalistul arată cât de periculos este neo-marxismul îmbrăcat în haina progresului.

”Pe același criteriu, mergând la absurd, toți șefii de stat care au participat cu trupe la conflictele militare din ultimii 100 de ani, devin candidați la lada de gunoi a Istoriei. Doar au trimis oameni la moarte în apărarea unui ideal desuet. Credeți că nu se va ajunge aici? Înseamnă că nu vă dați seama ce resurse nebănuite are marxismul! Pardon, progresismul…”, mai spune Dan Andronic.

×
Subiecte în articol: dan andronic