x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna, cercetat de DLAF. Contractele pe fonduri UE, verificate de “Antifraudă”

Dan Barna, cercetat de DLAF. Contractele pe fonduri UE, verificate de “Antifraudă”

de Ion Alexandru    |    18 Oct 2019   •   07:28
Dan Barna, cercetat de DLAF. Contractele pe fonduri UE, verificate de “Antifraudă”

Proiectele de incluziune socială, derulată cu bani europeni, de societatea Grupul pentru Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, deținută de Dan Barna, sunt cercetate de către Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă (DLAF). Informația a fost publicată, ieri, de către portalul Rise-Project, care a făcut, recent, dezvăluiri cu privire la aceste afaceri pe care le descrie ca fiind frauduloase.

Două dintre aceste proiecte au intrat chiar în cercetări preliminare. Este vorba, în principal, despre un proiect implementat în tandem cu Consiliul Județean Alba, iar al doilea vizează modul în care Dan Barna a încasat fonduri europene într-un dosar european care a eșuat complet. Proiectele se numesc “SES-am deschide-te” și “Bilioteca bunelor practici”. Primul a inclus, spun jurnaliștii, o croitorie condusă de sora lui Dan Barna, dar și o tipografie căpușată de mai multe cunoștințe ale prezidențiabilului USR-PLUS.

În ceea ce privește al doilea proiect investigat de DLAF, societatea deținută de Dan Barna a beneficiat în mod direct de fondurile europene alocate. Mai mult, în vizorul DLAF se mai află un proiect, denumit “Punți Comunitare”, unde, în parteneriat cu Consiliul Județea Alba, compania lui Dan Barna și Dragoș Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate.

×
Subiecte în articol: Dan Barna