x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna îl consideră vinovat pe Tăriceanu de împănarea administraţiei publice cu funcţionari

Dan Barna îl consideră vinovat pe Tăriceanu de împănarea administraţiei publice cu funcţionari

08 Sep 2019   •   14:30
Dan Barna îl consideră vinovat pe Tăriceanu de împănarea administraţiei publice cu funcţionari

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în guvernarea 2006-2007, când era creştere economică, a "împănat administraţia publică cu funcţionari", iar acum este nevoie de o reformă administrativă.

"Am spus şi la priorităţile noastre: necesitatea reformei administrative. Pentru asta putem să îi mulţumim foarte mult eternului politician, sper eu, acum, pe final de carieră, domnul Tăriceanu, care pe creşterea economică din 2006-2007, când România avea undeva la 450.000 de funcţionari publici, a considerat că toată acea performanţă a noastră trebuie folosită, între ghilimele, pentru a împăna administraţia publică cu funcţionari. Şi a crescut atunci, între timp s-a ajuns şi la 1,8 milioane de funcţionari, deci, practic, aproape de patru ori s-a dublat, fără ca serviciile sau calitatea lor să crească în vreun fel. Acum plătim iresponsabilitatea acelei perioade şi acelei guvernări", a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că soluţia ar fi reforma în instituţiile administrative. "Funcţionarii competenţi şi responsabili nu au nicio problemă, restul, cei angajaţi pe criterii de amante, cumnaţi, veri, nepoţi - vor fi concursuri pe bune", a spus liderul USR.

Dan Barna fost prezent duminică în Târgovişte pentru a strânge semnături pentru candidatura la preşedinţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna