x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna susține că proiecţia bugetară pe 2020 reprezintă una dintre provocările noului Executiv

Dan Barna susține că proiecţia bugetară pe 2020 reprezintă una dintre provocările noului Executiv

23 Oct 2019   •   12:21
Dan Barna susține că proiecţia bugetară pe 2020 reprezintă una dintre provocările noului Executiv

Preşedintele USR, Dan Barna, candidat la alegerile prezidenţiale, a declarat miercuri, la Timişoara, că proiecţia bugetară pentru anul 2020 va fi una dintre "provocările semnificative" ale noului Executiv, întrucât "guvernarea iresponsabilă PSD a împins spaţiul de construcţie bugetară dincolo de limită".


"Proiecţia bugetului este un atribut al guvernului care, săptămâna viitoare, foarte probabil, va fi investit (...) după care vom vedea ce calendar ne va propune premierul desemnat. Nu vreau să fac eu agenda bugetului premierului desemnat de preşedintele Klaus Iohannis. România trăieşte de trei ani şi jumătate într-o permanentă surpriză. Nu va fi un buget simplu, pentru că ceea ce a făcut guvernarea iresponsabilă PSD în trei ani şi jumătate a fost să împingă spaţiul de construcţie bugetară dincolo de limită. De aceea, este una dintre provocările semnificative ale următorului guvern realizarea acestui buget", a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a menţionat că, la finalul acestei săptămâni, aşteaptă şi lista completă a Cabinetului Orban pentru a vedea care sunt propunerile, întrucât pentru USR PLUS sunt foarte importante câteva criterii care au şi fost incluse în acordul pe care l-au agreat cu premierul desemnat.

"Trebuie ca toate persoanele nominalizate din componenţa guvernului să nu fi avut condamnări, să nu fie acuzate de plagiat şi să nu fi colaborat niciodată cu securitatea. Sunt trei condiţii minimale de integritate pe care le aşteptăm şi le cerem de la fiecare component al viitorului guvern. Vom semna formal acordul spre finalul săptămânii, sâmbătă sau duminică", a explicat Dan Barna.

Întrebat ce va face dacă va avea calitatea de inculpat în dosarul Rise Project deschis in rem de DNA, Dan Barna a spus că este foarte liniştit şi că nu are "apăsări", întrucât este sigur că nu a făcut nimic ilegal sau imoral.

"Nu vreau să discut despre un scenariu care sunt foarte convins că nu se va întâmpla pentru că, neexistând nimic, eu ştiu 100% că nu este nimic ilegal sau imoral în activitatea mea anterioară. E dreptul şi chiar am cerut DNA să verifice respectivele proiecte, pentru că o investigaţie de presă încearcă să arunce suspiciuni. Este o verificare in rem, nu este nicio problemă, nu am niciun fel de apăsare. În funcţie de cum vor evolua lucrurile, vom vedea, dar în momentul de faţă sunt foarte liniştit, nu e niciun fel de problemă, e foarte bine ca autorităţile să-şi facă treaba", a conchis Dan Barna.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna