x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna (USR): Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent

Dan Barna (USR): Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent

01 Aug 2018   •   13:36
Dan Barna (USR): Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a cerut miercuri demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, după afirmaţiile privind rachetele balistice. 

"Mihai Fifor, ministrul Apărării afirmă, greşit, că avem rachete balistice, adică ofensive, nu interceptoare, adică defensive, la Deveselu. O declaraţie suficientă cât să confirme, cu iresponsabilitate, toată retorica războinică a Rusiei împotriva României şi a NATO. Mihai Fifor trebuie să demisioneze urgent! Îi cer demisia! Şi declaraţia asta năucitoare vine la doar o săptămână după ce protectorul oilor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, compara sacrificarea sanitară a porcilor bolnavi de pestă cu Holocaustul, cel mai mare genocid din istorie", a scris Barna pe Facebook. 

Barna adaugă că, în ciuda protestelor oficiale ale Israelului, organizaţiilor pentru combaterea antisemitismului şi ale societăţii civile, Petre Daea este încă în funcţie, "ceea ce nu s-ar putea întâmpla într-o ţară normală cu un guvern responsabil". 

"La fel şi şefa guvernului ignoranţilor, Viorica Dăncilă, după eşecul răsunător al turneului balcanic, presărat de gafe diplomatice inacceptabile. Unde ne duce acest Guvern? Direct în război?", a mai menţionat Barna. 

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vorbit marţi seara, la Antena 3, despre baza militară de la Deveselu şi relaţia cu Federaţia Rusă. 

"Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanenţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale? Sau, şi mai mult, cum ar fi putut fi încântată vreodată Federaţia Rusă când am declarat că România intenţionează să dezvolte un program submarin la Marea Neagră?", a spus Fifor. 

Miercuri, ministrul Apărării a susţinut, într-o intervenţie la Digi 24, că nu ar putea niciodată afirma că la baza de la Deveselu sunt rachete balistice, subliniind că a fost "o greşeală de înţelegere, de interpretare". 

"Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la baza de la Deveselu avem rachete balistice. Eu, aseară, am spus foarte clar că avem baza de la Deveselu, virgulă, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la baza de la Deveselu avem asemenea rachete. E puţin probabil ca eu să nu ştiu ce adăpostim la baza de la Deveselu, să nu ştiu că acolo, într-adevăr, sunt rachetele interceptoare şi cam în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. (...) A fost o greşeală de înţelegere, o greşeală de comunicare, în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirma că la baza Deveselu avem rachete balistice. (...) A fost, în cel mai rău caz, o eroare de interpretare, nimic mai mult", a declarat Mihai Fifor, la Digi 24. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna