x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: Vom susţine fără niciun echivoc viitoarea moţiune de cenzură

Dan Barna: Vom susţine fără niciun echivoc viitoarea moţiune de cenzură

21 Aug 2019   •   19:10
Dan Barna: Vom susţine fără niciun echivoc viitoarea moţiune de cenzură

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat miercuri, la Bacău, că parlamentarii formaţiunii vor susţine "fără niciun echivoc" viitoarea moţiune de cenzură, care va fi depusă probabil în toamnă.

"USR a fost consecvent în activitatea parlamentară, în acest mesaj: actuala guvernare nu doar că ţine România pe loc, actuala guvernare împinge România înapoi. Vom susţine fără niciun echivoc viitoarea moţiune, care probabil va fi în următoarea sesiune parlamentară. (...) Dacă trece această moţiune de cenzură, soluţia este organizarea de alegeri anticipate. Dacă organizăm alegeri anticipate, toate resursele noastre vor fi să obţinem un rezultat cât mai bun şi să intrăm la guvernare", a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că USR îşi poate asuma guvernarea doar în urma unor alegeri.

"USR-ul îşi va asuma guvernarea în urma unor alegeri, fie că vor fi anticipate. Este de fapt mesajul pe care l-am spus de fiecare dată. Este nevoie de alegeri cât mai repede, pentru că, în mod realist, dacă ne privim unii pe alţii în ochi şi privim actualul parlament, nu poţi să faci o guvernare care să ducă România pe direcţia dezvoltării alături de cei care au fost exact până zilele trecute alături de PSD, alături de Liviu Dragnea, este foarte greu să faci o guvernare cu domnul Tăriceanu, cu domnul Ponta, cu celelalte partide care până nu demult susţineau actuala majoritate. De aceea, legală, soluţia morală este cea a alegerilor anticipate şi ne asumăm, evident, guvernarea în urma rezultatului care va urma", a spus Barna.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna motiune de cenzura