x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Ilie Morega a demisionat din UNPR, iar liberalul Nicolae Jolţa a trecut la PDL

Dan Ilie Morega a demisionat din UNPR, iar liberalul Nicolae Jolţa a trecut la PDL

01 Feb 2012   •   10:37
Dan Ilie Morega a demisionat din UNPR, iar liberalul Nicolae Jolţa a trecut la PDL

Deputatul Dan Ilie Morega a anuntat, astazi, ca demisioneaza din fruntea organizatiei judetene a UNPR Gorj, dupa aproximativ cinci luni de mandat. Tot astazi, liberalul Nicolae Jolta a declarat ca se va inscrie in Partidul Democrat-Liberal.

Demisiile celor doi deputati din grupurile parlamentare respective, ca si demisia deputatului PNL Adriana Saftoiu din Parlament figureaza pe ordinea de zi a sedintei de marti a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Potrivit lui Morega, motivele care l-au determinat sa demisioneze din functia de presedinte al UNPR Gorj sunt atat personale, cat si legate de lipsa de colaborare in plan judetean cu reprezentantii conducerii organizatiei PDL.

"Am luat aceasta decizie personala ca sa ma retrag (din functia de presedinte al UNPR Gorj, n.r.). Am inaintat toate documentele la UNPR si la Parlament sa trec in grupul parlamentarilor independenti. Vreau sa inlatur orice speculatie, relatiile mele cu Oprea (Gabriel Oprea, n.r.), cu conducerea partidului au fost unele bune. Am demisionat din motive personale, legate de o serie de analize pe linie de sanatate pe care trebuie sa le fac, dar si din cauza lipsei de strategie si de colaborare in plan judetean cu PDL", a declarat Morega, intr-o conferinta de presa.

Dan Ilie Morega a ocupat pana in vara anului 2010 functia de presedinte al PNL Gorj, demisionand atunci din motive legate de lipsa de strategie a conducerii centrale a partidului. Timp de aproape un an de zile el a activat ca deputat independent, iar in august 2011 s-a inscris in UNPR, fiind numit ulterior in functia de vicepresedinte la nivel national si apoi de lider al organizatiei judetene a partidului.

Dupa plecarea lui Morega din fruntea organizatiei judetene, numele vehiculat pentru a prelua sefia interimara este cel al fostului presedinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, care in prezent ocupa functia de prim-vicepresedinte, anunta Agerpres. De asemenea, sunt asteptate si alte demisii in cadrul organizatiei de la Gorj dupa plecarea lui Morega.

Deputatul liberal Nicolae Jolta a anuntat, luni 16 ianuarie, intr-o conferinta, ca a trecut la PDL, fara a preciza ce anume l-a determinat sa-si paraseasca formatiunea.

"Incepand de azi voi activa in PDL si, odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare, voi activa in cadrul grupului PDL din Parlament. A fost o decizie personala si cred ca impreuna cu oamenii de aici vom sprijini proiectele din Bihor", a declarat deputatul Nicolae Jolta, potrivit Realitatea TV. El nu a dorit sa precizeze motivele pentru care a trecut la PDL, marginindu-se sa afirme ca decizia finala a luat-o in urma unei discutii cu presedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa.

×