x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Nica, validat de Parlament pentru a prelua şi portofoliul Ministerului de Interne

Dan Nica, validat de Parlament pentru a prelua şi portofoliul Ministerului de Interne

11 Feb 2009   •   00:00

Vicepremierul Dan Nica a fost validat de plenul reunit al Parlamentului, prin vot secret cu bile, pentru a prelua şi portofoliul de ministrul al Administraţiei şi Internelor, obţinând 310 voturi "pentru" şi 113 voturi "împotrivă".



Parlamentul a aprobat, cu 310 voturi "pentru", 113 "împotrivă", nominalizarea vicepremierului Dan Nica ministru al Administraţiei şi Internelor, 7 parlamentari preferând să nu-şi exercite votul.

"Parlamentul aprobă schimbarea componenţei Guvernului şi numirea în funcţia de viceprim-ministru ministru al administraţiei şi internelor pe domnul Dan Nica", a declarat în plenul reunit secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău.

Numirile în MAI se vor face în urma unei evaluări
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat că nu are o frământare sau o presiune deosebită în ceea ce priveşte numirile din cadrul ministerului său, el precizând că le va face în funcţie de evaluarea proprie.

"Numirile (în funcţiile de secretar de stat şi de şef al DGIPI, n.r.) vor face parte dintr-o perioadă de evaluare care va urma începând de săptămâna viitoare", a precizat Nica, el adăugând că acestea vor fi făcute publice în circa o săptămână sau două.

"Nu am o frământare şi nici o presiune deosebită. Voi lua deciziile în funcţie de urgenţa şi de evaluările pe care eu le fac", a sus Nica.

Întrebat dacă are în vedere o persoană pentru şefia DGIPI, Nica a precizat: "Sunt vreo 117 persoane în acest moment pe lista de aşteptări".

Nica a mai arătat că le mulţumeşte parlamentarilor care i-a acordat votul, el adăugând că încrederea lor e o obligaţie pentru persoana sa.

"Le garantez că acţiunea mea este în spijinul interesul cetăţenilor", a spus Nica, adăugând că "priorităţile sale ţin de a-i strânge pe hoţi de pe stradă".

Nica a arătat, totodată, că, în opinia sa, bugetul MAI este "arhisuficient" , pentru că respectă câteva condiţii esenţiale de funcţionare şi de plată a salariilor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic nica dan