x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Agricultura și cercetarea sunt domeniile esențiale pentru dezvoltarea durabilă și rapidă a României

Dan Voiculescu: Agricultura și cercetarea sunt domeniile esențiale pentru dezvoltarea durabilă și rapidă a României

24 Mai 2020   •   12:09
Dan Voiculescu: Agricultura și cercetarea sunt domeniile esențiale pentru dezvoltarea durabilă și rapidă a României

Profesorul Dan Voiculescu, arată într-o postare pe blogul personal, că România are nevoie de investiții și proiecte concrete în domeniile agriculturii, cercetării și inovării, acestea fiind două potențiale direcții de dezvoltare economică durabilă.

”Consider că trebuie să evaluăm responsabil care sunt domeniile ce ne pot garanta succesul economic și echilibrul social. Să ne întrebăm cinstit cum putem evita să fim mereu pe marginea prăpastiei, împrumutându-ne la costuri duble față de media pieței, amenințati cu ratinguri de țară descurajante pentru investițiile serioase. Să stabilim, concret și riguros, ce facem pentru România”, afirmă Dan Voiculescu.

”Dezvoltarea noastră rapidă și durabilă depinde de investiția coerentă în agricultură, pe întreg traseul, respectiv inovația, invenția și cercetarea creativă”, spune el.

Afirmațiile sale pleacă de la o analiză a modalității în care statele UE s-au raportat la criza provocată de pandemia de coronavirus, unde concluzionează că UE rămâne, înainte de toate, o familie a națiunilor, iar forța sa este direct proporțională cu forța națiunilor.

Totodată, pe plan economic, pot fi identificate două planuri complementare, respectiv o politică economică comunitară integrată, dublată de asigurarea nevoilor de bază din resurse locale.

Dan Voiculescu subliniază că patriotismul este necesar, în măsura în care acesta este unul sănătos, fără tendințe naționaliste sau izolaționiste și fiecare țară din UE are responsabilitatea de a fructifica resursele sale specifice.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu