x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: „Când statul doarme, cetăţenii trebuie să-l trezească!”

Dan Voiculescu: „Când statul doarme, cetăţenii trebuie să-l trezească!”

de Gabriela Antoniu    |    29 Feb 2012   •   21:00
Dan Voiculescu: „Când statul doarme, cetăţenii trebuie să-l trezească!”

Senatorul Dan Voiculescu afirma, intr-un mesaj postat ieri pe blogul personal, ca raportul de 119 la zero dintre maghiarii si romanii angajati in Primaria Sfantu Gheorghe indica o potentiala discriminare si le solicita romanilor care locuiesc in respectiva localitate sa se implice pentru a demonstra concret acest fapt si Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Antal Arpad, primarul de Sf. Gheorghe, a fost audiat marti la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce Dan Voiculescu a solicitat verificarea unei potentiale discriminari a cetatenilor de nationalitate romana din aceasta localitate din punct de vedere al reprezentarii in randul functionarilor din Primarie. 'Cu acest prilej, domnul Antal Arpad a contestat calitatea mea procesuala de a sesiza CNCD si, totodata, a sustinut ca raportul de 119 la zero dintre maghiarii si romanii angajati in Primaria pe care o conduce este intamplator, lasand sa se inteleaga fie ca romanii nu-si doresc un loc de munca in respectiva institutie, fie ca nici un roman nu se ridica la standardele de competenta solicitate. (…)

Statistica demonstreaza ca, in general, in orasele in care ponderea numerica a unei minoritati depaseste 10% din populatia totala, aceasta are reprezentanti in randul functionarilor publici din Primarie, in mod natural, fara a fi necesare interventii ale institutiilor care combat discriminarea. Orice evaluare de bun-simt dovedeste ca, din cei aproximativ 15.000 de romani care locuiesc in Sfantu Gheorghe, oras afectat, ca mai toate orasele medii si mici din Romania, de o lipsa acuta a locurilor de munca, trebuie sa fi existat cel putin cateva zeci de cetateni de nationalitate romana care sa-si fi dorit sa devina functionari publici in primarie. fii totusi in randul celor efectiv angajati nu exista nici unul.

In consecinta, pentru a nu lasa aceasta tema la un nivel teoretic, fac o propunere concreta: rog pe toti cetatenii de nationalitate romana, locuitori ai municipiului Sfantu Gheorghe, care au dorit sau ar dori sa se angajeze in Primaria din localitate, sa-mi trimita un mesaj (e-mail:cabinet@danvoiculescu.ro tel:0214602068). Le promit ca voi avea grija ca toate mesajele lor sa ajunga la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si voi actiona, in continuare, impreuna cu ei, pentru a ne asigura ca «intamplari» de 119 la zero, pe criterii etnice, nu vor mai fi posibile in Romania. Cand statul doarme (sau se preface ca doarme), cetatenii trebuie sa-l trezeasca!', scrie Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: politica