x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu, despre “balonul de sapun”

Dan Voiculescu, despre “balonul de sapun”

de Gabriela Antoniu    |    05 Mai 2011   •   21:40

"Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a publicat astăzi, cu mare întârziere, motivarea Deciziei în procesul pe care l-am avut cu CNSAS. Instanţa Supremă confirmă Decizia Curţii de Apel:

ipoteza colaborării mele cu Securitatea a fost un uriaş balon de săpun. Au fost infirmate toate acuzaţiile formulate la adresa mea, cu excepţia unei note adresate directorului întreprinderii de comerţ exterior unde lucram, despre un cetăţean străin căruia nu-i plăceau metodele comerţului comunist şi încerca să mă convingă să fug din ţară.

Motivul pentru care instanţa a decis că o notă, care reprezenta o obligaţie legală în comerţul exterior de dinainte de 1989, poate fi considerată unica dovadă a colaborării cu Securitatea, nu este greu de intuit. Ştiţi câti dintre judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt foşti membri marcanţi ai PDL? Unul singur, domnul Emanuel Albu! Ştiţi ce judecător a pronunţat decizia în procesul pe care l-am avut cu CNSAS? Da, aţi ghicit, Emanuel Albu!

Sigur, numai întâmplarea a făcut ca decizia în cazul Voiculescu să fie pronuţată de singurul judecător de la ICCJ care a fost membru marcant al PDL, lider al PD Mehedinţi, secretar general adjunct al guvernului Radu Vasile din partea PD şi, la un moment dat, secretar de stat în ministerul de Interne, evident, tot din partea PD.

Aşadar, tot ce a reuşit să-mi descopere această justiţie, cu judecători precum domnul Albu, a fost o notă adresată directorului firmei de comerţ exterior unde eram angajat, o procedură legală care, dacă era încălcată, atrăgea pedeapsa cu închisoarea. Atât.

Oricum, voi continua procedurile juridice la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, se arată în textul postat de senatorul Dan Voiculescu pe blogul personal referitor la publicarea motivării deciziei ICCJ."
Dan Voiculescu

×