x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu, despre USL: Dacă nu vom fi atenţi, alianţa îşi poate pierde legitimitatea

Dan Voiculescu, despre USL: Dacă nu vom fi atenţi, alianţa îşi poate pierde legitimitatea

30 Oct 2013   •   13:51
Dan Voiculescu, despre USL: Dacă nu vom fi atenţi, alianţa îşi poate pierde legitimitatea
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, consideră că, dacă partenerii din Uniunea Social Liberală nu vor fi "atenți", alianța își va putea pierde legitimitatea.

 Liderul conservator atrage atenția că a apărut "o erodare" a alianței.

"Alianța social-liberală și-a asumat, încă de la formare, 'însănătoșirea' României din 2012 și ducerea la îndeplinire a speranțelor românilor. Guvernarea n-a fost simplă, datorită concurenței agresive, luărilor de poziție din interiorul alianței sau a restanțelor vechiului Executiv. A apărut astfel o erodare a alianței în ansamblu. Însă, în condițiile în care nu vom fi atenți și ne vom rătăci în continuare în mize personale și în rivalități interne, există posibilitatea ca alianța să se poziționeze atât de departe încât să-și poată pierde legitimitatea. Nu sunt importanți X, Y sau Z, persoane care au creat sau au susținut acest proiect politic. Este important ce se întâmplă cu milioanele de români care și-au făcut treaba față de USL când ne-au votat, când ne-au acordat încrederea și ne-au sprijinit înainte de alegeri. Acum, USL trebuie să-și facă datoria față de români și să-și respecte promisiunile făcute", a declarat Dan Voiculescu pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, trebuie avut în vedere permanent faptul că miza nu este "agățarea de o construcție politică".

"Trebuie să avem permanent în vedere faptul că miza nu e să ne agățăm de o construcție politică. Miza e ce face această construcție politică pentru țară, cum își respectă obligațiile asumate și cum răspunde unei necesități. Este obligatoriu să ținem pasul cu realitățile și nevoile lumii în care trăim și să ne adaptăm acestor obiective, pentru că niciun proiect instituțional nu e mai important ca realitatea care l-a produs", a mai spus președintele fondator al PC.

×