x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: E nevoie de credite speciale pentru IMM-uri

Dan Voiculescu: E nevoie de credite speciale pentru IMM-uri

de Aniela Nine    |    07 Sep 2010   •   00:00

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, împreună cu preşedinţii PSD şi PC, Victor Ponta, respectiv, Daniel Constantin, au avut ieri o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului bancar, temele discuţiilor fiind prevederile OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, cât şi posibilităţile de sprijinire a IMM-urilor care accesează fonduri europene.

"Micii întreprinzători au nevoie urgentă de un produs de creditare special, care să le ofere finanţare pe termen mediu şi lung cu dobânzi reduse. În colaborare cu băncile putem identifica rapid o soluţie în acest sens. Din păcate, anumite reglementări contradictorii impuse de actualul guvern creează grave disfuncţionalităţi sistemului bancar cu efecte nocive şi asupra ritmului şi condiţiilor de creditare. Dezastrul economic produs de regimul Băsescu-Boc, care îşi prelungeşte agonia împrumutându-se disperat în orice condiţii, a determinat o creştere semnificativă a riscului de ţară şi a scumpit considerabil creditele pentru firme şi populaţie", a declarat vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, la finalul întâlnirii.

La rândul său, Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, a spus că vicepreşedintele Senatului le-a cerut bancherilor să se aplece mai mult asupra problemelor IMM-urilor. O soluţie pentru IMM-uri, a explicat preşedintele PC, Daniel Constantin, ar fi ca autorităţile, băncile şi Fondul de Garantare să convină asupra unui scoring comun atunci când un beneficiar accesează fonduri europene, astfel încât clientul să facă un singur drum la bancă. Cât priveşte Ordonanţa 50, aflată în dezbatere parlamentară, Constantin a spus că bancherii susţin că acest act va avea implicaţii benefice pentru populaţie pe termen scurt, dar că pe termen lung tot aceştia vor fi cei care vor suporta probabil creşteri de dobânzi.

Radu Gheţea a explicat că, din punctul de vedere al bancherilor, ordonanţa ar trebui aplicată la viitoarele credite dar că, dacă se va aplica şi la creditele deja contractate, trebuie să fie mai clară şi fără echivoc.

×
Subiecte în articol: politic