x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu, pe blog: Băsescu să nu se mai ascundă după imunitatea funcţiei şi să-şi dea demisia

Dan Voiculescu, pe blog: Băsescu să nu se mai ascundă după imunitatea funcţiei şi să-şi dea demisia

28 Ian 2013   •   16:09
Dan Voiculescu, pe blog: Băsescu să nu se mai ascundă după imunitatea funcţiei şi să-şi dea demisia

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, scrie, pe blogul personal, că lupta sa politică va continua până când 'România va fi eliberată definitiv de regimul Băsescu' şi că, până când nu va exista o hotărâre a justiţiei în cazul său, nu va mai accepta nicio funcţie publică.

"În ultimul timp, se speculează ca imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie. S-a insistat chiar pe 'superimunitatea' sub care s-ar ascunde parlamentarii. Pentru că există un dosar în justiţie, în care a fost inclus şi numele meu, şi pentru că niciodată nu m-am ascuns după o funcţie, am decis astăzi să renunţ la imunitatea parlamentară şi, în consecinţă, să demisionez din Senat. Cred că este esenţial ca justiţia să acţioneze liber, fără nicio presiune, fără nicio îngrădire. Pentru a preveni orice speculaţie, anunţ ferm că, până când nu va exista o hotărâre a justiţiei în acest dosar, nu voi mai accepta nicio funcţie publică. Oricum, lupta mea politică va continua până când România va fi definitiv eliberată de regimul Băsescu", scrie Dan Voiculescu.

El consideră că ar fi corect ca preşedintele Traian Băsescu să îşi dea demisia din funcţia de şef al statului pentru a permite justiţiei să îşi facă datoria şi să "nu se mai ascundă după imunitatea prezidenţială".

"Consider că ar fi corect ca Traian Băsescu să nu se mai ascundă după imunitatea funcţiei prezidenţiale, să îşi dea demisia şi să permită justiţiei să îşi facă datoria în dosarele penale în care este cercetat", spune Dan Voiculescu.

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, în debutul şedinţei plenului Camerei superioare a Parlamentului de luni, că demisionează din calitatea de senator pentru a permite instanţelor să 'îşi facă datoria' în cazul dosarului în care este implicat.

"În ultima vreme, s-au făcut speculaţii că imunitatea a devenit o piedică în desfăşurarea actului de justiţie. Pentru că a existat un dosar în care apare numele meu, am luat decizia de a renunţa la imunitatea parlamentară pentru a permite instanţelor să îşi facă datoria. Ca atare, începând de astăzi, demisionez din Senat", a spus Voiculescu de la tribuna Senatului.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu demisie senat imunitate basescu