x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu propune introducerea unei pensii minime de 1.500 lei, pentru a nu-I condamna pe seniori la ”sărăcie, boală și umilință”

Dan Voiculescu propune introducerea unei pensii minime de 1.500 lei, pentru a nu-I condamna pe seniori la ”sărăcie, boală și umilință”

30 Apr 2020   •   14:49
Dan Voiculescu propune introducerea unei pensii minime de 1.500 lei, pentru a nu-I condamna pe seniori la ”sărăcie, boală și umilință”
Sursa foto: Dan Marinescu

Profesorul Dan Voiculescu propune o măsură care să vină în sprijinul seniorilor din România, mai exact introducerea unei pensii minime de 1.500 de lei, pentru toate persoanele din sistemul public de pensii.

”Descurajați de singurătate și lipsa unui remediu medical imediat, pensionarii își drămuiesc speranțele și veniturile a-și asigura minimum de hrană și medicamente necesare supraviețuirii”, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul personal.

Acesta explică faptul că actualul context economic a lovit în plin categoria celor cu venituri mici, scumpirile de medicamente și alimente fiind resimțite acut de pensionari, printre alții.

”Pentru pensionarii care se zbat să trăiască din câteva sute de lei pe lună aceste scumpiri înseamnă un medicament în minus, un fruct în minus și, inevitabil, o zi, o lună, un an în minus”, arată Dan Voiculescu.

Propunerea sa de a introduce o pensie minimă în valoare de 1.500 de lei reprezintă o intervenție legislativă ”necesară”, pentru a ”asigura demnitatea națiunii române”.

”Un stat membru al Uniunii Europene, care își respectă trecutul, nu-și poate condamna seniorii la sărăcie, boală și umilință”, încheie Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu