x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Singura pensie de care îi pasă lui Băsescu este cea primită în nume personal

Dan Voiculescu: Singura pensie de care îi pasă lui Băsescu este cea primită în nume personal

de Ion Alexandru    |    09 Iun 2020   •   06:47
Dan Voiculescu: Singura pensie de care îi pasă lui Băsescu este cea primită în nume personal

Profesorul Dan Voiculescu îi dă o replică acidă, pe blogul personal, fostului președinte Traian Băsescu, după ce acesta din urmă s-a arătat revoltat de faptul că Guvernul PNL nu a indexat pensiile, cu rata inflației, de la 1 ianuarie. Dan Voiculescu arată că „suspendatul” Băsescu se ascundea, în 2012, în spatele jandarmilor, de protestele pensionarilor cărora le-a încălcat drepturile constituționale.

 

„Băsescu Traian, cel care, în anul 2010, a decis să reducă neconstituțional toate pensiile din România, mimează, în aceste zile, grija față de pensionari”, arată profesorul Dan Voiculescu. Acesta precizează că, analizându-i lui Băsescu prestațiile din întreaga sa carieră, „dominată de interesul personal, acesta are două preocupări majore. Prima preocupare se referă la îngroparea dezastrelor provocate în trecut, „sub o sub o agitație ridicolă pe orice temă de pe agenda publică prezentă. Indiferent de oră sau de canalul de comunicare, Băsescu Traian este mereu gata să-și strige inepțiile, pe post de divertisment gros pentru un strop de audiență în plus”. A doua este protejarea privilegiilor pe care și le-a procurat de-a lungul timpului prin impostură.

„Probabil că singura pensie de care îi pasă în mod real este cea primită pe propriul nume, după două mandate de președinte în care a ridicat abuzul la rang de politică de stat”, scrie Dan Voiculescu.

„Din fericire, România nu mai are răbdare cu lacrimile ipocrite ale acestui personaj. Nimeni nu a uitat cum, în 2010, Suspendatul se ascundea, în spatele jandarmilor, de pensionarii care își revendicau drepturile constituționale în fața Palatului Cotroceni. Încet, dar sigur, răul făcut de Băsescu Traian propriei națiuni începe să fie recunoscut, inclusiv la nivelul instanțelor de judecată”, a conchis Dan Voiculescu.

 

Băsescu acuză Guvernul că i-a furat pe pensionari

 

Reacția vine după ce Traian Băsescu a acuzat actuala guvernare că „a furat banii pensionarilor într-un mod barbar”, criticând Guvernul că nu a indexat pensiile de la 1 ianuarie și că ia în calcul o majorare a pensiilor sub pragul prevăzut în lege, ceea ce ar însemna o pierdere pentru pensionari. „În loc să-i dea pe 12 luni indexarea, i-o dă pe 4 luni. Deci i-a furat 8 luni pe indexare. Pensionarii au fost furaţi barbar. Acum vii şi spui că îi dai 10% în plus. Nu ţi-e ruşine, mă, că 8 luni l-ai furat? Nu vă e ruşine, mă, că îi furaţi pe pensionari, nedând indexarea la 1 ianuarie şi dai vara aşa-zisele măriri?”, afirma, recent, fostul președinte.
Traian Băsescu este demnitarul care, în vara anului 2010, caracteriza statul român ca fiind „un om foarte gras, care s-a cățărat în spatele cuiva foarte slab” și a anunțat reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25%, și previzionând o reducere a pensiilor cu 15 la sută. Ulterior, Guvernul condus, la acel moment, de Emil Boc, a decis ca pensiile de stat să fie supuse impozitării. 


 


 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu