x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "USL este la putere, dar multe pârghii au rămas la Băsescu"

Dan Voiculescu: "USL este la putere, dar multe pârghii au rămas la Băsescu"

25 Iun 2012   •   20:34
Dan Voiculescu: "USL este la putere, dar multe pârghii au rămas la Băsescu"

Uniunea Social Liberala este la putere, dar multe parghii au ramas la presedintele Traian Basescu, a declarat luni presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, in emisiunea Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea la Antena 3.

"USL este la putere. Romanii s-au bucurat de un prim semnal: guvernul USL, si-au pus speranta in guvernul USL, dar, dupa parerea mea, multe parghii au ramas inca la Traian Basescu, iar parghiile pe care el le are sunt bazate numai si numai pe santaj. Are dosare despre judecatori, despre procurori, are dosare despre oamenii politici si nu face decat sa le arate dosarele atunci cand ei indraznesc sa gandeasca altfel decat el. Marea mea suparare porneste si de la faptul ca, atunci cand a respins proiectul meu de lege, Comisia de buget-finante s-a bazat pe punctul de vedere al Guvernului Ungureanu. Mi se pare strigator la cer ca o comisie, cand ai majoritate in Parlament, sa mearga pe punctul vedere al Guvernului Ungureanu", a argumentat Dan Voiculescu la Antena 3.

Acest punct de vedere se refera in principal, potrivit liderului conservator, la scaderea limitelor de pedeapsa pentru infractiunile de evaziune fiscala. "Guvernul Ungureanu nu spunea ca are in vedere promovarea valorii, ei spun ca vor sa scada pedepsele pentru infractori. imi pare rau, trebuie sa spun: cata prostie trebuie sa existe! Ei spun ca legea penala nu atrage sume de bani la bugetul de stat. Cat de simplista poate fi gandirea unui prim-ministru si a unui guvern! Nu au gandit un centimetru mai departe ca pedeapsa penala poate sa-i determine pe evazionisti sa nu mai faca evaziune", a apreciat Dan Voiculescu.

Acesta a precizat ca si-a depus luni demisia din Senat din doua motive.

"La inceputul sesiunii parlamentare am depus proiectul, am asteptat toata sesiunea parlamentara si nu s-a intamplat nimic bun. Si astazi, pe ordinea de zi a Senatului, proiectul meu era la punctul 20. Mi-am dat demisia si sper ca senatorii au inteles motivul, motiv pentru care au trimis inapoi la comisie proiectul de lege. Si sper din tot sufletul ca USL sa-si impuna punctul de vedere in proiectul de lege", a aratat acesta.

Liderul conservator a precizat ca doreste ca de acum inainte sa se implice in actiuni umanitare, apreciind in context ca mor mai multi oameni in Romania decat se nasc. El a mentionat ca nu va face acest lucru sub aripa unei platforme sau asociatii civice, ci din perspectiva personalitatii pe care o are si pe care doreste sa si-o impuna pentru ajutorarea celor aflati in nevoie.

Pe de alta parte, Dan Voiculescu considera ca luni a fost o zi importanta pentru romani din perspectiva unor legi care au trecut de Parlament, intre acestea fiind cea care prevede scoaterea hotararilor Parlamentului de sub controlul Curtii Constitutionale a Romaniei.

"Nicaieri in lume nu exista ceva deasupra Parlamentului, nici Curte, nimic. Parlamentul este suveran. Astazi a trecut legea, va merge la promulgare la presedintele Basescu, o va trimite inapoi Parlamentului, Parlamentul o va trimite inapoi presedintelui si va fi obligat sa o valideze. Al doilea lucru foarte important este legea referendumului", a spus presedintele fondator al PC.

×
Subiecte în articol: senat demisie Dan Voiculescu