x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: 2018 - an cu o bătălie permanentă; preşedintele e în campanie electorală; acest război va continua

Dăncilă: 2018 - an cu o bătălie permanentă; preşedintele e în campanie electorală; acest război va continua

22 Ian 2019   •   22:57
Dăncilă: 2018 - an cu o bătălie permanentă; preşedintele e în campanie electorală; acest război va continua

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că 2018 a fost un an cu o "bătălie permanentă" iar acest "război" va continua, deoarece preşedintele este în campanie electorală.

Dăncilă a spus că i s-a cerut de şapte ori demisia, în mod nefundamentat, dar nu-şi va dezamăgi colegele şi femeile din România şi nu va demisiona.

"Ţara nu poate fi ajutată cu un război români cu români. De fapt, în 2018 acest lucru s-a întâmplat. A fost o bătălie permanentă, o bătălie care nu s-a bazat pe argumente, pe lucruri logice, ci doar din considerente personale sau pornind de la campania electorală. Cred că anul 2018 a fost unul dintre cei mai agitaţi ani. Cred că niciodată în istoria acestei ţări un premier nu a fost mai atacat, nu a fost mai jignit, nu i s-a cerut de atâtea ori demisia şi nu s-a încercat de atâtea ori ca activitatea guvernamentală să fie stopată, să fie împiedicată să ne punem în practică obiectivele. Eu cred că anul 2018 putea fi un an mai bun dacă exista consens, dacă înţelegeam că, dincolo de războiul pe care îl ducem din punctul de vedere al partidelor politice, mai importantă e ţara şi că acest război trebuie să-l purtăm doar în ţară şi să nu-l importăm la Bruxelles. Din păcate, în anul 2018 nu s-a întâmplat acest lucru, ceea ce a adus prejudicii de imagine pentru România", a afirmat Dăncilă la Antena 3.

Ea a spus că i s-a cerut demisia de şapte ori, dar niciodată nu s-a gândit să recurgă la acest gest.

"Niciodată. Nu puteam să dezamăgesc oamenii, nu puteam să-i dezamăgesc pe cei care au crezut în mine şi pe cei care au crezut că pot schimba anumite lucruri, nu puteam să dezamăgesc colegele şi colegii şi în primul rând nu puteam să dezamăgesc femeile din România, să arăt că un premier femeie poate fi atât de slab, încât la cel mai mic obstacol sau la o solicitare nefondată imediat va ceda şi îşi va da demisia. Am înţeles că acest lucru se va repeta şi sunt convinsă de acest lucru, dar în acelaşi timp m-a făcut mai puternică, să am mai multă încredere în mine. Şi în niciun caz nu o să-mi dau demisia", a subliniat Dăncilă.

Premierul a susţinut că preşedintele este în campanie electorală şi acest "război" va continua.

"Uitaţi-vă la cele două portofolii, Transporturi şi Dezvoltare. Trimitem solicitări, acte, ni se cer alte acte, trimitem din nou, răspunsul din nou este neargumentat. E clar că acest război va continua, pentru că suntem în an electoral, este clar că preşedintele e în campanie electorală şi, dincolo de ceea ce e bine în această perioadă, deţinem Preşedinţia Consiliului UE, cred că mai mult contează modul în care se raportează din punctul de vedere al alegătorilor domniei sale. Nu cred că vom reuşi să ajungem la un consens. La Ateneu am încercat să fim toţi împreună, să avem un consens, să arătăm că ţara nu e cum o zugrăvesc unii sau alţii. A fost un eveniment reuşit, a fost multă lume în spatele evenimentului. A fost foarte bine că a venit preşedintele. Cred că e dăunător pentru Romania să nu ai o viziune mai amplă şi să nu te raportezi la ţara ta, care trebuie privită altfel. Am vorbit foarte mult de faptul că nu trebuie să facem declaraţii în afara ţării despre Romania. Am văzut declaraţiile presedintelui de azi. Nu cred că e un lucru bun şi nu cred că e benefic pentru Romania", a mai declarat Viorica Dăncilă. AGERPRES

×