x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă a primit „cadou” de ziua ei amânarea alegerii la șefia Organizației de femei

Dăncilă a primit „cadou” de ziua ei amânarea alegerii la șefia Organizației de femei

de Ion Alexandru    |    17 Dec 2019   •   10:08
Dăncilă a primit „cadou” de ziua ei amânarea alegerii la șefia Organizației de femei

Viorica Dăncilă a primit o lovitură usturătoare în PSD chiar de ziua ei, scrie portalul stiripesurse.ro. Organizația de femei, la șefia căreia urma să fie aleasă fostul premier, nu va mai organiza alegeri până la Congres, așa cum se discutase în ultimul Comitet Executiv Național. Conform sursei citate, decizia ar fi fost luată în PSD chiar în ziua în care Viorica Dăncilă a împlinit 56 de ani.

 

Social-democrații spun că au luat această decizie, „pentru a nu perturba Congresul” de la finalul lui februarie. De asemenea, nici la organizația de seniori a PSD și nici la tineret nu se vor face alegeri. Inițial, planul era acela ca alegerile la șefia organizației de femei PSD să aibă loc la finalul lunii ianuarie, așa cum s-a stabilit la cel mai recent CEx al partidului. Atunci, Viorica Dăncilă a precizat că i-ar plăcea să candideze pentru această poziție și Carmen Dan, dar nu doar aceasta, pentru că, spunea fostul premier, nu dorește să fie unicul candidat, Chiar și așa, Dăncilă ar fi pornit în cursă de pe o poziție favorită, întrucât, în acest moment, deține interimatul funcției de președinte al Organizației de Femei, pe care a preluat-o după ce a demisionat de la conducerea partidului, ca urmare a pierderii alegerilor prezidențiale. Pentru a deveni președinte cu atribuții depline al filialei este necesară organizarea unei conferințe de alegeri.

 

Congres exclusivist

Biroul Permanent al PSD a stabilit, ieri, ca extraordinarul Congresul din luna februarie să aibă loc la Parlament, unde vor participa doar 1.500 de delegați, a anunțat luni vicepreședintele partidului, Gabriel Zetea. „În ceea ce privește organizarea internă, așa cum știți, s-a hotărât deja organizarea unui Congres extraordinar la finalul lunii februarie. Vom avea un congres destul de mic, un congres suplu, cu 1.500 de delegați. Am aprobat astăzi (ieri – n.red.) norma de delegare pentru fiecare județ, va fi organizat aici la Parlament. Ne interesează, în primul rând, organizarea unui congres care să transmită un mesaj. Un congres prin care PSD să transmită românilor că își dorește să se reformeze din interior. Mesajele pe care ne dorim să le transmitem sunt cele ale românilor și pe care ne dorim să le susținem. Ne interesează mai puțin alegerile pe funcții sau stabilizarea pe funcții a unuia sau altuia dintre colegii noștri. Și principalul mesaj al acestui congres extraordinar trebuie să fie reforma PSD”, a spus Zetea.

La congresul PSD urmează să fie aleasă conducerea partidului. Marcel Ciolacu a preluat interimatul la șefia PSD, după ce Viorica Dăncilă și-a dat demisia. Ciolacu a declarat că nu exclude varianta de a candida pentru funcția de președinte al PSD la congresul din februarie. Liderul interimar al PSD a adăugat că va discuta cu colegii din partid despre acest aspect.

Organizația de femei a anunțat că va amâna alegerile. Fostul președinte PSD mai are de așteptat până la Congresul de la sfârșitul lunii februarie

×