x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă acuză: Iohannis și Opoziția condiționează semnarea Pactului

Dăncilă acuză: Iohannis și Opoziția condiționează semnarea Pactului

de Ion Alexandru    |    18 Sep 2019   •   08:33
Dăncilă acuză: Iohannis și Opoziția condiționează semnarea Pactului

Premierul Viorica Dăncilă i-a acuzat, ieri, în ședința de Guvern, pe președintele Klaus Iohannis, dar și pe liderii partidelor din Opoziție că se opun semnării Pactului propus, pentru bunăstarea românilor, arătând că singurul lor plan este acela al austerității, al taxării și al tăierilor de bani. “Am cerut doar o garanție scrisă că românii nu vor mai trece niciodată prin experiența tăierii veniturilor și că mediul de afaceri autohton nu va fi sufocat de taxe, ci sprijinit în continuare să se dezvolte”, a precizat Dăncilă.

Șeful Exexutivului arată însă că “liderii Opoziției, în frunte cu președintele Iohannis, fie au ales să ignore acest document, fie au condiționat semnarea lui de obținerea unor avantaje electorale. Acești politicieni au arătat că nu îi interesează soarta oamenilor”.

Dăncilă atacă opoziția și cu faptul că nu are un program de guvernare și că singurul plan este cel al austerității. Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, liderul PSD a propus tuturor partidelor politice din România încheierea unui acord scris în care aceștia să își asume angajamentul că, indiferent de coloratura guvernului, nu vor fi tăiate pensiile și salariile. Singurii care au semnat acest acord au fost cei ai Grupului Minorităților Naționale, semnatarii arătând că “documentul include măsuri de bun simț”. 

 

 

×