x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă aruncă vina pe ALDE dacă se va rupe Guvernul

Dăncilă aruncă vina pe ALDE dacă se va rupe Guvernul

de Ion Alexandru    |    16 Aug 2019   •   07:38
Dăncilă aruncă vina pe ALDE dacă se va rupe Guvernul

Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, în timpul unei vizite la Suceava, că remanierea guvernamentală avută în vedere se va opera ca urmare a evaluării miniștrilor din ambele partide aflate la Palatul Victoria. Mai mult, premierul susține că nu există motive de îngrijorare că se va rupe majoritatea parlamentară și că, dacă ALDE vrea să iasă de la guvernare, este opțiunea acestui partid. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai contondente, Dăncilă a subliniat că PSD nu renunță la candidatul propriu pentru alegerile prezidențiale.

 

„Facem evaluarea miniștrilor nu în funcție de partid, ci în funcție de activitatea pe care a desfășurat-o fiecare ministru în parte. Nu am terminat această evaluare, dar o voi discuta cu partenerii de Coaliție. Nu cred că dacă vin în spațiul public și spun un anumit lucru, acest lucru va fi benefic pentru continuarea acestei Coaliții. Trebuie să lămurim lucrurile în interior. Avem în ambele partide miniștri care trebuie să plece și miniștri care trebuie să rămână. Dar cred că aceste lucruri trebuie stabilite în interior”, a precizat Viorica Dăncilă, la Suceava.

Președintele PSD și-a atacat, cu manta, partenerul de guvernare, ALDE. Întrebată dacă se teme că va rămâne fără majoritate, Dăncilă a spus că nu crede că acest lucru se va petrece. „De ce ziceți că rămânem fără majoritate? Noi nu ne dorim să iasă ALDE de la Guvernre. Dar este opțiunea lor. România are nevoie de stabilitate. Am venit împreună cu promisiuni și împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsuri. Avem datoria față de români, pentru că promisiunile au fost ale Coaliției”, arată prim-ministrul. Mai mult, Dăncilă reiterează că PSD va avea, în mod cert, candidat propriu la alegerile prezidențiale și a refuzat să răspundă la întrebarea cum crede că va funcționa Coaliția de guvernare cu doi contracandidați pentru Palatul Cotroceni.

 

PSD nu vrea vot în Parlament

În legătură cu solicitarea ALDE de a se implementa un nou program de guvernare, premierul a arătat că nu se pune, deocamdată, problema de așa ceva. „Un nou program de guvernare nu putem avea decât dacă venim la vot, în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune acest vot”, a precizat Viorica Dăncilă, care a adăugat că, la acest moment, se va opera doar o remaniere guvernamentală.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, la începutul acestei săptămâni, o scrisoare Vioricăi Dăncilă, în care a anunțat-o că are termen până pe data de 20 august pentru a identifica măsurile pentru îmbunătățirea activității Guvernului, imperios necesare pentru ca această Coaliție să mai poată funcționa.

 

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă