x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Au fost identificate soluţii pentru modificarea OUG 114

Dăncilă: Au fost identificate soluţii pentru modificarea OUG 114

05 Mar 2019   •   10:27
Dăncilă: Au fost identificate soluţii pentru modificarea OUG 114

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în Parlament că Ministerul Finanțelor a discutat cu Banca Naţională și cu patronatele bancare și „au fost identificate soluții posibile” pentru modificarea OUG 114. „Va exista un proiect de act normativ care va avea la bază principii agreate”, a spus primul ministru. Dăncilă a precizat că Ordonanţa de urgenţă 114/2018 conţine un set de măsuri de stimulare a dezvoltării economice, prin creşterea nivelului de investiţii, prin susţinerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetăţeni. 

“Din prima zi a mandatului am spus că voi veni în faţa dumneavoastră de fiecare dată când va fi nevoie pentru a prezenta activitatea desfăşurată de Guvern, Parlamentul reprezentând esenţa democraţiei. Motivul îl reprezintă OUG 114. Deşi solicitarea Opoziţiei cu privire la acest act normativ are în vedere doar opiniile nefondate exprimate în spaţiul public cu privire la anumite prevederi ale acestei ordonanţe, şi nu la textul în ansamblul său, consider că prezentarea măsurilor luate prin acest act normativ este binevenită. Pentru că au apărut multe manipulări şi românii au dreptul să ştie adevărul. Actul normativ conţine un set de măsuri ce au în vedere stimularea dezvoltării economiei, prin creşterea nivelului de investiţii şi prin susţinerea proiectelor cu beneficii directe pentru cetăţeni. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe ţări din Uniunea Europeană”, a afirmat prim-ministrul.

Viorica Dăncilă a arătat că România îşi îndeplineşte cu succes misiunea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, de la preluarea mandatului fiind închise mai multe dosare decât în timpul preşedinţiei Austriei.

“Dumneavoastră vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble faţă de restul cetăţenilor din UE? Deranjează pe cineva că noi gândim româneşte? Prin Ordonanţa 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construcţia de şcoli, spitale şi autostrăzi”, a subliniat şeful Executivului..

Abrogarea ar însemna anularea investiţiilor

Abrogarea OUG 114 ar însemna anularea creşterilor de venituri, investiţii şi facilităţi, a arătat Dăncilă. “Am luat aceste măsuri în urma unei analize riguroase, aveam această responsabilitate politică și guvernamentală de a ne îngriji ca cetățenii să fie principalii beneficiari ai creșterii economice. Prin acest act, Guvernul, pentru prima oară în 30 de ani, stabilește ca domeniu strategic sectorul construcțiilor”, a mai spus Dăncilă.

 

 

 

×