x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă critică PNL că nu are femei pe locuri eligibile la europarlamentare: au jignit femeile, dar nu au niciuna pe loc eligibil

Dăncilă critică PNL că nu are femei pe locuri eligibile la europarlamentare: au jignit femeile, dar nu au niciuna pe loc eligibil

20 Apr 2019   •   17:14
Dăncilă critică PNL că nu are femei pe locuri eligibile la europarlamentare: au jignit femeile, dar nu au niciuna pe loc eligibil

Premierul Viorica Dăncilă, a criticat, sâmbătă, PNL pentru că nu ar fi promovat femei pe locuri eligibile la alegerile europarlamentare din luna mai.

Prezentă la Iaşi, la Conferinţa extraordinară a organizaţiei judeţene a PSD, Dăncilă a spus că liberalii au pe liste "oameni care au votat împotriva României".

"Uitaţi-vă la lista de europarlamentare a PNL! Au jignit femeile, dar nu au nicio femeie pe loc eligibil. Deci, este clar în ce direcţie merg. Ne întoarcem ... Aceasta este o abordarea europeană? Eu spun că nu. Pe lista lor de europarlamentare sunt pe locuri eligibile oameni care au votat împotriva României, dar interesul lor personal este mai puternic decât interesul naţional", a afirmat Dăncilă.

Premierul a reiterat, la Iaşi, dorinţa ca România să fie privită ca un partener egal al celorlalte state membre ale Uniunii Europene, subliniind că o astfel de solicitare nu poate fi considerată a fi anti-europeană.

"Cred că toţi, de la cel mai tânăr până la cel cu mai multă experienţă, vrem să fim trataţi cu demnitate, vrem să fim respectaţi, că suntem patrioţi în Europa, că ne iubim ţara, că nu mai acceptăm să nu fim trataţi cu respect, că la masa deciziei trebuie să stea toate statele membre, că nu vrem o Europă cu două viteze, că vrem dublu standard, iar această atitudine nu este o atitudine anti-europeană. A fi demn, a iubi ţara nu înseamnă a fi anti-european, dar înseamnă să nu uiţi de unde ai plecat, să ţii la ţara ta, să respecţi cetăţenii tăi, să ţii la tradiţiile şi obiceiurile tale, care constituie diversitatea în această unitate europeană şi eu sunt convinsă că de aici, de la Iaşi, dăm un semnal puternic celor care vor să mergem înainte uniţi, mai puternici şi acasă, dar şi în Europa", a adăugat Viorica Dăncilă.

AGERPRES

×