x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Demisia şefului STS - necesară din prima zi; în mod normal, preşedintele ar fi trebuit să îl demită

Dăncilă: Demisia şefului STS - necesară din prima zi; în mod normal, preşedintele ar fi trebuit să îl demită

29 Iul 2019   •   15:07
Dăncilă: Demisia şefului STS - necesară din prima zi; în mod normal, preşedintele ar fi trebuit să îl demită
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că demisia şefului STS, Ionel-Sorinel Vasilca, era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Caracal, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei, şi îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis că nu l-a demis pe acesta.

"Salut demisia şefului STS, pe care, însă, mi-aş fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus. Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei. Este nepermis ca într-o asemenea situaţie şeful STS să ne vorbească de imagine. Nu pot să nu remarc că preşedintele Iohannis nu a avut nicio reacţie şi nu a luat nicio măsură în privinţa şefului STS. În mod normal, preşedintele ar fi trebuit să îl demită. Vedem deci cum la domnul Iohannis şi şefii de instituţii pe care îi numeşte firescul se întâmplă târziu şi având la baza motivaţiile greşite", a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Aceasta a avut o reacţie şi la declaraţiile preşedintelui USR, Dan Barna, premierul calificând drept "heirupistă şi întârziată" ieşirea publică a acestuia legată de cazul Caracal.

"Mai asistăm astăzi la o ieşire heirupistă - la fel de întârziată şi plină de amatorism - şi din partea domnului Barna, căruia îi voi spune atât: deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor şi rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgenţă a Parlamentului în sesiune extraordinară şi vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul. Primesc în fiecare zi concluzii din partea grupului de lucru, pe care le analizăm împreună şi pe care le vom transpune în măsuri legislative, ţinând cont de legislaţia existentă şi de deciziile CCR. Fac această precizare în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public despre cartelele prepay. Cunoaştem bine deciziile CCR în domeniu şi le vom avea constant în vedere. Nu va exista nicio măsură legislativă care să contravină acestor decizii care sunt obligatorii pentru fiecare cetăţean român", spune Dăncilă.

În opinia acesteia, subiectul privind cazul de la Caracal este mult politizat.

"Asistăm deja la nepermis de multă politizare a acestui subiect. Am făcut încă de vineri un apel la decenţă şi responsabilitate, principii pe care 'candidaţii' le calcă zilnic în picioare", mai afirmă Dăncilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: viorica dancila demisie sef sts