x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Există sau nu există motive, preşedintele contestă la CCR orice

Dăncilă: Există sau nu există motive, preşedintele contestă la CCR orice

06 Mar 2019   •   22:40
 Dăncilă: Există sau nu există motive, preşedintele contestă la CCR orice

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că blocajul la adresa Guvernului a devenit "principala preocupare" a preşedintelui Klaus Iohannis şi că există sau nu există motive, acesta contestă la Curtea Constituţională "orice".

"Cred că este evident pentru toată lumea că preşedintele Iohannis este interesat doar de campania electorală şi de dorinţa de a mai câştiga un mandat şi face gesturi care pun în pericol imaginea României. Blocajul la adresa Guvernului cred că a devenit principala preocupare a preşedintelui. Am văzut blocaj la nivelul numirii miniştrilor, am văzut acum blocajul în ceea ce priveşte bugetul, există sau nu există motive, preşedintele contestă la Curtea Constituţională orice. Cred că a ajuns să deţină recordul în această materie. Niciun alt preşedinte nu a abuzat de această prerogativă aşa cum o face domnul Iohannis. Şi prin această contestare s-a realizat şi o premieră nedorită, a demonstrat că nu este interesat nici de investiţiile în sănătate, nici de investiţii în educaţie, nici de creşterea alocaţiilor copiilor, nici de dezvoltarea comunităţilor locale. Este regretabil faptul că nu îşi înţelege rolul constituţional şi în acelaşi timp este îngrijorător faptul că prin acţiunile sale pune în pericol indicatorii macroeconomici ai ţării", a spus Dăncilă într-un interviu la Antena 3, întrebată de ce crede că a contestat preşedintele Iohannis bugetul pe 2019, deşi ştia că nu sunt şanse să i se dea dreptate.

Premierul a menţionat că CCR a decis că bugetul este pe deplin constituţional şi că are încredere în Parlament că va analiza cu rapiditate solicitarea preşedintelui de a reexamina legea bugetului şi că va pune capăt acestui blocaj.

"Bugetul pe anul 2019 prevede finanţări substanţiale pentru investiţii, creşterea pensiilor şi salariilor, bani mai mulţi pentru educaţie şi sănătate. (...) Din cauza campaniei în care a intrat domnul preşedinte, sunt puse în pericol dezvoltarea investiţiilor în domenii prioritare. Cred că domnul preşedinte a demonstrat azi încă o dată că nu este interesat nici de creşterea veniturilor populaţiei, nici de accesul românilor la servicii de sănătate performante, nici de educaţie, nici de dezvoltarea comunităţilor locale. Am prevăzut printr-un act normativ creşterea alocaţiilor copiilor începând cu luna următoare adoptării bugetului. Vă întreb acum: cine este de vină că alocaţiile copiilor nu au crescut de la 1 martie? Şi cred că telespectatorii dvs au deja răspunsul", a afirmat Dăncilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă