x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă îi cere lui Iohannis lista cu omologii cu care a vorbit ca România să fie membru nepermanent al ONU

Dăncilă îi cere lui Iohannis lista cu omologii cu care a vorbit ca România să fie membru nepermanent al ONU

15 Noi 2019   •   22:06
Dăncilă îi cere lui Iohannis lista cu omologii cu care a vorbit ca România să fie membru nepermanent al ONU

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să prezinte lista cu omologii săi cu care a vorbit pentru ca România să devină membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, ea susţinând că acesta era mai mult preocupat de imaginea proprie.

„Locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite trebuia asigurat de cel care spune de fiecare dată că este responsabil de politica externă a României. L-aş întreba pe candidatul Iohannis cu câţi omologi de-ai săi a vorbit pentru a deveni membri nepermanenţi în Consiliul de Securitate ONU. Pentru că a spus: am făcut 25 de vizite externe în 5 ani, din care a venit cu o şapcă şi câteva poze. Trebuia să vorbească cu omologii săi ca la ONU să creeze o majoritate. Iar acest lucru pe care vrea să-l insinueze este total neadecvat şi total neadevărat”, a afirmat Dăncilă într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că a fost în foarte multe ţări din Golf, ţări din care a venit „cu implementarea unor proiecte economice”.

„Niciodată nu mi s-a reproşat despre acest lucru. Dar ştiţi cum este: când se obţine un rezultat bun, cum este Preşedinţia rotativă (a Consiliului UE - n.r.), atunci preşedintele se ocupă de politica externă şi e meritul lui. Când vede că datorită modului în care s-a poziţionat, a faptului că a fost un preşedinte leneş şi neimplicat şi nu a reuşit să vorbească cu cât mai mulţi omologi de ai săi, atunci trebuie să caute un alt vinovat. Trebuie să îşi asume politica externă şi la bine, şi când nu este bine, pentru că aşa spune că se ocupă de politică externă. Dar este normal, nu am văzut nicio realizare pe plan extern a candidatului Iohannis, trebuie să încerce să îşi caute scuzele, dar să le facă cu mai mult discernământ şi cu lucruri concrete, pentru că să arunci, aşa, vina pe cineva este foarte uşor. Acest lucru o fac doar oamenii care nu au argumente, să argumenteze acest lucru”, a susţinut Dăncilă.

Ea i-a transmis contracandidatului său, preşedintele Klaus Iohannis, să vină cu o listă cu omologii cu care a vorbit.

„Să vină cu o listă (...) Îi solicit candidatului Iohannis să vină cu o listă a omologilor săi cu care a vorbit pentru ca România să devină membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Cred că nu ştiu dacă a vorbit cu câteva persoane, pentru că dânsul era mai mult preocupat de imaginea proprie, decât pentru lucrurile pe care trebuie să le aducă pentru ţară”, a adăugat Dăncilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă