x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă, în SUA: Guvernul va continua acţiunile pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei

Dăncilă, în SUA: Guvernul va continua acţiunile pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei

27 Sep 2019   •   10:41
Dăncilă, în SUA: Guvernul va continua acţiunile pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei

Guvernul va continua acţiunile pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei şi a oricăror forme de manifestare a intoleranţei, a dat asigurări premierul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut joi întrevederi cu Ronald Lauder, preşedintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, rabinul şef al oraşului New York, precum şi cu Malcolm Hoenlein, vicepreşedinte al Congresului American Evreiesc.

În cadrul convorbirilor, premierul a evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricăror altor forme de manifestare a intoleranţei.
Guvernul României va continua acţiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului şi a combaterii negaţionismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului la Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului, precizează sursa citată.

''Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenţia Guvernului României şi a reprezentat o direcţie prioritară a preşedinţiei române a Consiliului UE 2019", menţionează Executivul.

Potrivit sursei citate, premierul Dăncilă a mulţumit pentru implicarea constantă a organizaţiilor evreieşti în susţinerea acestor proiecte şi şi-a exprimat speranţa că de acelaşi sprijin vor beneficia susţinerea candidaturii României la OCDE şi liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetăţenii români, două obiectivele de interes deosebit pentru Guvern.

Premierul a subliniat oportunităţile mediului de afaceri din ţara noastră, măsurile guvernamentale de stimulare a investiţiilor şi proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat.

"La rândul său, preşedintele World Jewish Committee, Ronald Lauder, a subliniat valenţele deosebite ale cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar şi dintre România şi Statul Israel. De asemenea, în cadrul întrevederilor, reprezentanţii comunităţii evreieşti şi-au exprimat aprecierea faţă de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului şi a xenofobiei", se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă