x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi

Dăncilă: Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi

08 Mar 2019   •   08:27
 Dăncilă: Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că nu are nimeni "absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi", dar atâta timp cât asupra cuiva planează anumite acuzaţii, acestea trebuie lămurite.

"Regulile privind procedura de selecţie a procurorului european sunt reguli europene, trebuie respectate de toate statele membre. Aş vrea să fac aici două precizări. Sunt întru totul de acord cu ceea ce a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Nu are nimeni absolut nimic cu persoana Laura Codruţa Kovesi, dar în acelaşi timp, ceea ce a apărut în spaţiul public, declaraţiile de la Curtea Constituţională au ridicat anumite semne de întrebare. Atât timp cât asupra unei persoane, indiferent care este acea persoană, planează anumite acuzaţii, acestea trebuie lămurite. De aceea Guvernul României, ministrul Justiţiei, a avut această reţinere, de aceea nu am susţinut, nu a fost propunerea Guvernului şi ministrul Justiţiei a explicat foarte corect de ce nu am făcut acest lucru. Al doilea aspect pe care vreau să îl aduc în atenţie este legat de informaţiile care au apărut în spaţiul public despre modul în care s-ar fi comportat Guvernul sau Preşedinţia rotativă. Vreau să le spun tuturor că noi avem un rol de mediator imparţial şi facilitator de consens, noi nu am spus la nimeni 'susţineţi pe cineva sau nu susţineţi pe cineva'. Nici nu avem voie să facem acest lucru", a spus Dăncilă la România TV întrebată dacă este de acord cu scrisoarea publicată de ministrul Justiţiei în Financial Times despre situaţia fostei şefe a DNA.

Dăncilă a adăugat că atunci când a fost în Coreper discuţia despre procurorul european, pentru faptul că România are un român printre candidaţi, toată procedura a fost condusă de Finlanda, următoarea ţară care va deţine Preşedinţia rotativă.

"Încă o dată se încearcă prin dezinformare să se creeze o imagine negativă şi nu cred că este corect, pentru că tot ceea ce se spune nu rămâne numai în România, deţinând Preşedinţia rotativă informaţiile sunt preluate şi de alte 27 state membre", a menţionat premierul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă