x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă: PSD trebuie să aibă candidat propriu; ne-am bucura foarte mult dacă ALDE vor să ne susţină

Dăncilă: PSD trebuie să aibă candidat propriu; ne-am bucura foarte mult dacă ALDE vor să ne susţină

14 Aug 2019   •   19:28
Dăncilă: PSD trebuie să aibă candidat propriu; ne-am bucura foarte mult dacă ALDE vor să ne susţină
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul şi liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, la Fălticeni, că formaţiunea sa, care a urcat în sondaje şi are ''o încredere atât de mare'' din partea oamenilor, trebuie să aibă candidat propriu, ea adăugând că s-ar bucura foarte mult dacă ar exista şi susţinerea ALDE în acest sens.

''Este firesc ca Partidul Social Democrat să aibă candidat la alegerile prezidenţiale. Nu pot să vorbesc în numele ALDE, dar eu ştiu că PSD trebuie să aibă candidat la prezidenţiale, pentru că este un partid, a fost un partid de 23%, acum s-a urcat în sondaje, este un partid care o încredere de 23% şi este normal ca un partid cu o încredere atât de mare să aibă propriul candidat (...) Eu vorbesc în numele Partidului Social Democrat. Dacă ALDE vor să susţină candidatul Partidului Social Democrat ne-am bucura foarte mult. Dacă vor să aibă propriul candidat, este voinţa dumnealor şi noi o să respectăm acest lucru'', a spus liderul PSD.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat că PSD este pregătit din punct de vedere organizatoric pentru alegerile din noiembrie.

''Vom avea congresul pe 24 august, astfel încât să avem un vot în congres pentru candidatul la prezidenţiale (...) Ne pregătim. Ne pregătim pentru strângerea de semnături, deci suntem deja foarte bine organizaţi pentru această perioadă'', a spus Dăncilă.

De asemenea, preşedintele PSD a spus că doreşte să fie încheiate protocoale de cooperare cu sindicatele, patronatele, societatea civilă, dar şi cu partidele mici care să se alăture PSD în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

''Ne dorim să semnăm protocol de cooperare şi cu sindicatele, pentru că suntem partid de stânga şi este normal să avem o cooperare foarte bună cu sindicatele. Ne dorim şi cu patronatele să semnăm acord de cooperare, ne dorim şi cu societatea civilă, ne dorim ca şi partidele mici să ni se alăture. Deci toţi care cred în PSD, cred în candidatul PSD, vor veni alături de noi. Bineînţeles că fiecare partid politic îşi face propriile calcule şi este normal acest lucru'', a mai spus Dăncilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dancila psd ALDE