x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă spune că prioritatea sa dacă ajunge preşedinte este un referendum privind imunitatea

Dăncilă spune că prioritatea sa dacă ajunge preşedinte este un referendum privind imunitatea

19 Noi 2019   •   22:18
Dăncilă spune că prioritatea sa dacă ajunge preşedinte este un referendum privind imunitatea

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat marţi că printre priorităţile sale în cazul în care va fi aleasă preşedintele României se numără un referendum privind imunitatea, intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen, vizele pentru Statele Unite ale Americii şi prima vizită externă pe care o va face în calitate de şef al statului va fi în Republica Moldova.
 

"Prima mea prioritate este legată de un referendum pe imunitate. Vreau să fac eu ceea ce a promis şi nu a făcut Klaus Iohannis. O a doua prioritate este Schengen. O a treia prioritate este legată de vizele pentru Statele Unite ale Americii. O a patra prioritate este Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că eu consider că este o abordare incorectă. Nu poţi să aplici decizii europene doar la două state membre, pentru că aceasta arată un dublu standard. Iar eu îmi doresc ca România să stea la masă deciziilor, să nu existe state membre de rang 1 şi state membre de rang 2. Avem în România cetăţeni de rangul 1 şi cetăţeni de rangul 2, împărţiţi de Klaus Iohannis", a spus Dăncilă într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că vrea "o politică externă bazată pe dialog şi pe cooperare cu cât mai multe state".

În ce priveşte politica internă, Dăncilă a menţionat că nu va accepta o politică de austeritate în România.

Liderul PSD a afirmat că, în cazul în care va deveni preşedinte, va avea "o relaţie instituţională" cu Guvernul condus de Ludovic Orban, va fi un preşedinte mediator şi prima vizită externă pe care o va face va fi în Republica Moldova. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă